Kokeile kuukausi maksutta

A-Insinöörit laajentui yritysostolla valaistussuunnitteluun

A-Insinöörit on ostanut 1. lokakuuta tehdyllä kaupalla ulko- ja urheiluvalaistukseen erikoistuneen konsulttitoimisto LiCon-AT oy:n osakekannan. Yrityskauppa merkitsee A-Insinöörien palvelujen laajentumista valaistussuunnitteluun.

Tammerkosken koskipuiston valaistussuunnittelu Tampereella on LiCon-AT:n käsialaa.

Muun muassa katujen, teiden ja puistojen valaistukseen erikoistunut LiCon-AT on 20 hengen asiantuntijayritys, jolla on toimipisteet Espoossa, Hyvinkäällä ja Tampereella. Yrityksen kädenjälki näkyy muun muassa Oodin edustalla Helsingissä, Tammerkosken koskipuistossa Tampereella ja Lahden mäkimontussa.

Yrityskaupan myötä LiCon-AT:sta tulee A-Insinöörien uusi valaistus- ja sähkösuunnittelun liiketoimintayksikkö, jota johtaa yksikönjohtajana LiCon-AT:n nykyinen toimitusjohtaja Mika Saari. Kaikki yhtiön asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa.

Fuusio yhtiöiden välillä on tarkoitus toteuttaa keväällä 2022, jolloin LiCon-AT:n nimi vaihtuu A-Insinöörit Civil oy:ksi.

LiCon-AT:n osaaminen täydentää A-Insinöörien nykyisiä alue-, liikenne-, tie-, katu-, tunneli- ja sillansuunnittelupalveluja. Yhdistyminen tarjoaa infrarakennuttajille kokonaisvaltaiset, kestävät suunnitteluratkaisut yhden asiantuntijakumppanin kanssa.

”Panostamme monialaisesti toimivien, ekologisten sekä esteettisesti houkuttelevien asuin- ja liikkumisympäristöjen luomiseen. Valaistuksen suunnittelulla on tärkeä, arvoa lisäävä merkitys monenlaisissa ympäristöissä. Yhdistyminen on luontevaa jatkoa aikaisemmalle kumppanuudellemme, luo helppoutta tilaajille ja parantaa tiedonkulua hankkeissa”, A-Insinöörien civil engineering -toimialan johtaja Vesa Järvinen sanoo tiedotteessa.

Vuonna 2003 perustetun LiCon-AT:n osaaminen kattaa valaistussuunnittelun lisäksi sähkösuunnittelun sekä valaistukseen liittyviä asiantuntijapalveluja.

”Liittyminen A-Insinööreihin tuo meille lisää tukijoukkoja ja mahdollisuuksia laajentumiseen omalla asiantuntemusalueellamme. Hartiamme levenevät, mutta ketteryys, asiakaskeskeisyys ja kestävään kehitykseen perustuvat ratkaisut säilyvät”, Mika Saari sanoo.

Viime vuonna LiCon-AT teki valaistus- ja sähkösuunnittelua yli 200 kohteeseen. Yrityksen referensseihin kuuluu lukuisia katu- ja puistovalaistuskohteita Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella sekä tievalaistuskohteita ympäri Suomen. Yhteishankkeita A-Insinöörien kanssa ovat muun muassa palkittu Matinkartanon silta Espoossa, Lahden Mannerheiminkadun yleissuunnitelma sekä rakenteilla oleva uusi Kirri–Tikkakoski-moottoritie.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinöörit laajentui yritysostolla valaistussuunnitteluun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat