Constin kaikkien toimialojen kannattavuus parani – tilauskanta kasvoi

Korjausrakentaja Constin liikevaihto ja tulos kasvoivat vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä, mutta tammi–syyskuun tulos supistui viime vuoden vastaavasta ajasta.

Kuva: Jussi Helttunen

Vuoden 2021 kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 76,0 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 11,4 prosenttia vertailukauteen nähden.

”Operatiivisesti kolmas vuosineljännes sujui odotustemme mukaisesti ja hankkeemme etenivät pääosin suunnitellusti. Kaikki toimialamme paransivat heinä-syyskuussa kannattavuuttaan vertailukauteen nähden. Rakennusmateriaalien hintatason nousulla ja saatavuudella ei ollut merkittävää vaikutusta liiketoimintaamme tammi-syyskuussa. Vaikutukset olivat rajalliset johtuen muun muassa korjausrakentamisen työvoimaintensiivisestä luonteesta, käynnissä olevien hankkeidemme hankintojen ajoituksista sekä projektikantamme urakkamuodoista”, Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela sanoo tiedotteessa.

Consti sai heinä-syyskuussa uusia tilauksia 40,0 miljoonalla eurolla, missä oli kasvua 28,9 prosenttia vertailukauteen nähden. Katsauskauden lopun tilauskanta kasvoi 15,0 prosenttia vertailukauteen nähden ja oli 217,9 miljoonaa euroa.

”Vahva tilauskantamme antaa meille hyvät edellytykset jatkaa positiivista ja vakaata operatiivista kehitystämme myös vuoden viimeisellä neljänneksellä.”

Consti osti elokuun lopussa Uudellamaalla toimivan RA-Urakointi oy:n osakekannan. RA-Urakointi on kerros- ja rivitaloyhtiöiden korjaamiseen erikoistunut yritys, jonka palvelutarjontaan kuuluvat julkisivukorjaukset ja -saumaukset sekä erilaiset mikrobi- ja kylpyhuonekorjaukset.

”Strategisena tavoitteenamme on ollut kyetä vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään taloyhtiömarkkinassa. Yritysosto tulee vahvistamaan osaamistamme erityisesti erikoisurakoinnissa ja rivitaloyhtiöiden remonttitarpeiden toteuttamisessa.”

Korkeelan mukaan rakentamisen ja taloteknisten palveluiden markkinaympäristö jatkui kohtuullisena vuoden kolmannella neljänneksellä.

”Koronaviruspandemia vaikuttaa vielä negatiivisesti toimitilojen korjaus- ja muutostöiden kysyntään, mutta markkina on asteittain piristymässä. Toisaalta rakennuskustannusten nopea nousu ja rakennusmateriaalien saatavuusongelmat ovat lisänneet markkinaympäristön epävarmuutta. Vaikka panoshintojen nousun arvioidaan hidastuvan loppuvuonna, voi rakentamisen kustannuskehityksellä ja saatavuusongelmilla olla negatiivinen vaikutus käynnissä olevien hankkeiden toteutusedellytyksiin sekä kysyntätilanteeseen.”

Consti Yhtiöt 7–9 2021/7­–9 2020

  • Liikevaihto, milj. euroa 76,0/68,2
  • Liikevoitto, % 4,1/3,6
  • Katsauskauden tulos, milj. euroa 2,2/1,7
  • Henkilöstö kauden lopussa 998/959
  • Tilauskanta, milj. euroa 217,9/189,4

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Constin kaikkien toimialojen kannattavuus parani – tilauskanta kasvoi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat