Kokeile kuukausi maksutta

Jälleen uusi jättihanke Meilahden sairaala-alueelle Helsingissä – Rakennuksen hintalappu on yli 200 miljoonaa euroa

Hus tekee lähitulevaisuudessa päätöksiä investoinnista uusiin tiloihin Meilahden sairaaloiden keskelle Helsingissä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) valmistelee jälleen merkittävää rakennushanketta Meilahden sairaala-alueelle.

Husin hallitus käsittelee ensi viikolla Uuden lastensairaalan taakse suunniteltua rakennusta, johon sijoittuisivat tulevaisuudessa Husin apteekki, Meilahden keskuskeittiö ja pysäköintitiloja. Noin 210 miljoonan arvoinen rakennus tulisi huonokuntoisen hallintokeskuksen tilalle.

Hus apteekki toimii nykyisin yli sata vuotta vanhassa palvelukeskuksessa Meilahdessa, tämäkin talo olisi peruskorjausjonossa kymmenen vuoden sisällä. Uuteen taloon tulisi myös keskuskeittiö, valtava lounasravintola ja pukuhuonetiloja noin tuhannelle Husin työntekijälle.

Hus arvioi, että uusissa tiloissa voitaisiin hoitaa entistä sujuvammin ja pidemmälle automatisoituna lääkkeiden ja ruuan valmistusta ja jakelua lukuisiin sairaaloihin.

Keskuskeittiö tuottaa noin 2,5 miljoonaa ateriaa vuodessa. Hus Apteekki taas toimittaa lääkkeitä kaikkiin erikoissairaanhoidon sairaaloihin Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa.

Korkeaa hintaa selittävät osin esimerkiksi apteekin tarvitsevat steriilit tilat ja robotiikka.

Rakennuksen alimpiin kerroksiin tehtäisiin parkkipaikkoja noin 400 autolle. Parkkihalleista pääsisi Meilahden alla risteileviin tunneleihin ja niitä pitkin eri sairaaloihin.

Nykyinen hallintorakennus on niin kelvottomassa kunnossa, että sen korjaamista ei pidetä enää kannattavana. Apteekille ja keskuskeittiölle on harkittu muitakin paikkoja, mutta parhaana pidetään rakentamista huonokuntoisen talon tilalle.

Investointia koskeva hankeselvitys menee Husin joulukuussa kokoontuvan valtuuston käsiteltäväksi. Jos valtuusto tämän hyväksyy, ensi vuonna tehdään tarkempia suunnitelmia ja anotaan poikkeuslupaa investoinnille sosiaali- ja terveysministeriöltä.

Varsinaiset rakennustyöt voisivat toteutua 2024–2028.

Meilahdessa on menossa pitkä sarja suuria rakennustyömaita. Meilahden ympäristössä esimerkiksi valtava Siltasairaala, Tammisairaala ja Laakson uusi sairaala rakentuvat lähivuosina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jälleen uusi jättihanke Meilahden sairaala-alueelle Helsingissä – Rakennuksen hintalappu on yli 200 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat