Kokeile kuukausi maksutta

Kritiikissä rypevälle isännöintialalle tulossa uudet eettiset ohjeet: ”Keskustelu ollut vilkasta”

Isännöintialan arvostelu on huomattu myös Isännöintiliitossa, joka on alkanut tehdä alan eettisten ohjeiden uudistamista yhdessä Kiinteistöliiton, Raklin ja Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:n kanssa.

Isännöintiliiton toimitusjohtajan Mia Koro-Kanervan mukaan liitto ei hyväksy minkäänlaisia isännöinnin ja palveluntarjoajien välisiä palkkiorakenteita, jotka voivat vaarantaa isännöinnin lojaliteetin taloyhtiölle.

Taloyhtiöiden pelkojen mukaan isännöitsijä on muuttumassa taloyhtiön etujen puolustajasta isännöintiyrityksen ja sen verkoston tuotteiden myyjäksi.

Uusia eettisiä ohjeita on käytännössä tehty syksystä 2020 lähtien.

”Kuten järjestöyhteistyössä yleensäkin, keskustelu on ollut vilkasta ja monipuolista”, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

”Jokainen taho pyrkii tuomaan ohjeisiin omille viiteryhmilleen olennaisimpia asioita ja kokonaisuuksia. Laaja-alainen keskustelu ja eri näkökulmien huomioiminen varmistaa parhaan, toimivan ja uskottavan lopputuloksen. Ohjeiden pitää elää ajassa.”

Uudet ohjeet julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Ohjeissa otetaan kantaa esimerkiksi hinnankorotusten sopimisprosessiin, taloyhtiön talouden ja prosessien läpinäkyvyyteen, isännöinnin sidonnaisuuksiin ja reilun kilpailun pelisääntöihin.

Myös isännöintialan valvontajärjestelmiä tullaan järjestöyhteistyössä uudistamaan. Isännöintiliitto kannustaa isännöitsijöitä ja isännöintiyrityksiä lisäämään avoimuutta ja vuoropuhelua asiakkaidensa kanssa. Liiton mukaan isännöinnin veloituksissa ei saa olla mitään, mitä ei voisi kertoa avoimesti taloyhtiön hallitukselle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kritiikissä rypevälle isännöintialalle tulossa uudet eettiset ohjeet: ”Keskustelu ollut vilkasta””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat