Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalolle liki 20 miljoonan urakka Jalasjärvelle

Kurikan kaupunki on tilannut Lujatalolta suuren koulu-urakan.

Lujatalo on voittanut Pohjanmaalla Kurikan kaupungissa sijaitsevan Jalasjärven koulukeskuksen KVR-urakan, jossa se rakentaa kolme uutta erillistä koulurakennusta ja purkaa yhden vanhan rakennuksen.

Lisäksi urakkaan kuuluu peruskorjaus nykyiseen koulun ruokalasiipeen, jonne saneerataan alakoulun tiloja. Hankkeen arvo on noin 18 miljoonaa euroa.

Uuden yläasteen lisäksi rakennetaan rakennus kädentaidon luokille sekä uusi liikuntahalli. Liikuntasalin yhteydessä tehdään uudet iv-konehuoneet, jotka palvelevat nykyistä suurkeittiötä. Urakan yhteydessä tehdään myös saneeraus vanhan keittiön ja ruokasalin osuudella. Yhteensä rakennusalaa on noin 7700 bruttoneliömetriä.

Uudet koulurakennukset ja purettava rakennus sijoittuvat monimuotoiselle koulualueelle, jossa samalla alueella ovat toimintaansa jatkavat Jalasjärven lukio sekä Kirkonkylän ala-aste. Rakentamisen ajan Jalasjärven koulu toimii väistötiloissa vanhan yläasteen vieressä.

”Haastavuutta hankkeeseen tuo rakentaminen toiminnassa olevien koulurakennusten vieressä. Työtä tehdään vaihe kerrallaan. Työt alkavat purettavien rakennusten osalta raskaspuruilla, jonka jälkeen siirrymme uusien rakennusten pariin”, Lujatalon Pohjanmaan yksikön työpäällikkö Vesa Väliniemi kertoo.

Lujatalo rakentaa Kurikan kaupungille myös toista kouluhanketta KVR-urakkana. Kyseessä on 4 700 bruttoneliömetrin Tuiskulan alakoulu, joka valmistuessaan tarjoaa opinahjon 120 oppilaalle.

Jalasjärven koulukeskushankkeella on Pohjanmaan alueelle merkittävä työllistävä vaikutus, se työllistää noin 50-60 henkilöä. Hankkeen rakentaminen aloitetaan helmikuussa 2022 ja se valmistuu lokakuussa 2023.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalolle liki 20 miljoonan urakka Jalasjärvelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat