Kokeile kuukausi maksutta

Stul palkitsi Vuoden 2021 sähköurakoitsijan ja jakoi ansiomerkkejä

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul ry on valinnut Vuoden 2021 sähköurakoitsijan ja jakanut ansiomerkkejä talotekniikka-alalla aktiivisesti ja esimerkillisesti toimiville henkilöille. Palkinnot jaettiin 25. marraskuuta Hämeenlinnan Aulangolla.

Vuoden 2021 sähköurakoitsijaksi valitun Sähkö-Äijät oy:n toimitusjohtaja Tuomo Hakalan päiviin kuuluu paitsi urakkalaskentaa myös työmaakokouksia, henkilöstöhallinnon tehtäviä, projektinjohtotyötä, raportointia ja muita kirjallisia töitä. Kuva: Ilona Savitie
Kuuntele juttu

Vuoden 2021 sähköurakoitsijana palkittiin jämsäläinen Sähkö-Äijät oy. Vuonna 1976 perustetulla Sähkö-Äijät oy:llä on toimipisteet Jämsän lisäksi Jyväskylässä ja Tampereella. Yritys tekee kuitenkin töitä laajalla alueella Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lisäksi Jämsään on perustettu teollisuusurakointia toteuttamaan sisaryhtiö Sähkö-Äijät Teollisuus oy.

Sähkö-Äijät työllistää neljässä toimipisteessään yhteensä 50 asentajaa. 8 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä sähköurakointiyritys on kasvanut nykykokoonsa vakavaraisuutta vaalien ja tappiopuskureita kasvattaen. Nykyinen yrityskoko tuntuu miellyttävän toimitusjohtaja Tuomo Hakalaa. Hänen ennusteensa tuleville 5 vuodelle on maltillinen.

”Arvioin liikevaihdon kasvavan kutakuinkin tarvikehintojen nousun verran ja henkilöstömäärän pysyvän nykyisellä tasolla”, Hakala sanoo tiedotteessa.

Urakoitsijan ymmärrystä kannattavuuden edellytyksistä ei voi Hakalan mielestä liikaa korostaa.

”Mielestäni talouspuolen osaamista pitäisi tuoda esille jo alalle tullessa ja opettaa kriteerit, jotta voi pärjätä sähköalalla. Jos urakoitsija tekee jatkuvasti nollatulosta, yritystä ei pystytä kehittämään eikä pitämään henkilöstöstä ja sen osaamisesta huolta.”

Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul nimeää vuosittain jäsenistöstään sähköurakoitsijan, jonka toiminta ja tulokset toimivat esikuvana koko alalle. Stul arvostaa paitsi kannattavuutta ja hyvää mainetta myös aktiivisuutta koko alan edistämisessä.

Sähkö-Äijät oy:n valinnassa Vuoden sähköurakoitsijaksi vaikutti yrityksen esimerkillisyyden lisäksi myös Tuomo Hakalan aktiivinen toiminta sähköurakoitsijaliiton lukuisissa luottamustehtävissä. Hakala on – vain joitakin mainitaksemme – ollut jäsenenä järjestön hallituksessa, vaalivaliokunnassa, työmarkkinaneuvottelukunnassa, johtanut paikallista alueosastoa ja toiminut sen johtokunnassa. Lisäksi hän on tehnyt paljon työtä oppilaitosyhteistyön parissa.

Kaksi kultaista ja kolme hopeista ansiomerkkiä

Stul jakoi Aulangolla myös kaksi kultaista ja kolme hopeista ansiomerkkiä henkilöille. Kultaiset saivat Stulin laki- ja työmarkkina-asioista vastaava johtaja Esa Larsèn sekä Sähkötekniikan ja Energiatehokkuuden Edistämiskeskus Stek ry:n toimitusjohtaja Timo Kekkonen.

Hopeiset ansiomerkit saivat KNX Finland ry:n kunniapuheenjohtaja Johan Stigzelius, Sähkötapio oy:n toimitusjohtaja Hannu Tapio sekä Robert Bosch oy:n myyntijohtaja Markku Rantanen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Stul palkitsi Vuoden 2021 sähköurakoitsijan ja jakoi ansiomerkkejä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat