Kokeile kuukausi maksutta

Dramaattinen muutos omakotitalojen myyntiajoissa

Viime vuosi jää historiankirjoihin ennätysvilkkaana asuntokauppavuotena.

Omakotitalot ovat menneet hyvin kaupaksi tänä vuonna.

Koko kiinteistönvälitysalaa kattavaan KVKL Hintaseurantapalveluun rekisteröitiin vuonna 2021 yli 85 000 kauppaa, mikä on yli 10 000 kauppaa enemmän kuin toiseksi vilkkaimpana vuonna 2020. Erityisesti alkuvuodesta lähes joka kuukausi paukuteltiin uusia ennätyksiä kauppamäärien osalta.

Asuntojen myyntiajoissa nähtiin mielenkiintoisia käänteitä. Omakotitalojen myyntiajat taittuivat alas niin pääkaupunkiseudulla kuin muuallakin Suomessa. Pääkaupunkiseudun omakotitalojen myyntiajat tulivat alas lähes kuukaudella edellisvuodesta, jonka aikana keskimääräinen myyntiaika muutenkin jo hieman lyheni. Vuonna 2021 pääkaupunkiseudulla myyntiin kului keskimäärin 86 päivää, edellisvuonna 110 päivää.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Dramaattinen muutos omakotitalojen myyntiajoissa”