RPT: Rakentaminen säilyy hyvällä tasolla tänä vuonna

Tietoa rakennusprojekteista keräävä RPT Byggfakta ennakoi, että rakentaminen säilynee hyvällä tasolla tänä vuonna. Markkinaa tulee kuitenkin edelleen häiritsemään materiaali-, laite- ja työvoimapula.

Finlandia-talon perusparannus on RPT:n mukaan suurin Uudenmaan alueella ensimmäisellä neljänneksellä 2022 alkava rakennushanke. Kuva: Helsingin kaupunki
RPT Byggfaktan mukaan rakentamisen aloitusten arvo laskee ensimmäisellä neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajasta, mutta siitä huolimatta tiedot aloituksista ovat rohkaisevia. Vuoden 2022 ensimmäiselle neljännekselle suunniteltujen rakentamisen aloitusten arvo laskee 32 prosenttia noin 3,7 miljardiin euroon, kun arvo oli vuosi sitten 5,4 miljardia. Suurelta tuntuvaa laskuprosenttia selittää kuitenkin pitkälti se, että viime vuoden alussa alkoi 1,5 miljardin euron arvoisen Kemin biotuotetehtaan rakentaminen. Ilman tuota hanketta aloitusten arvo tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä olisi vain 5 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Rakentamisen aloitusten määrät ovat samalla tasolla viime ja tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RPT: Rakentaminen säilyy hyvällä tasolla tänä vuonna”

Viimeisimmät näkökulmat