Kokeile kuukausi maksutta

Kuluttajien remontti-into on vahvaa

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan kuluttajat suunnittelevat innokkaasti remontteja tai rakennusprojekteja.

Kuvituskuva. Sähköurakointiliike Sastekin sähköasentaja Aleksi Tokola tekemässä käyttöönottotarkastuksia helsinkiläisellä työmaalla. Kuva Liisa Takala.

Kuluttajasivusto Rakentajan teettämän ja tutkimusyhtiö Kantarin toteuttaman tutkimuksen mukaan rakennus- ja remontointibuumi ei ole talttumassa tänä vuonna. Kuluttajakyselyyn vastanneista peräti 60 prosenttia suunnittelee remonttia tai rakennusprojektia ja 39 prosenttia aikoo remontoida tänä vuonna.

“Kuluttajia huolettavat hintojen nousu ja materiaalien saatavuus. Hintojen noususta huolimatta rakentaja on kuitenkin valmis maksamaan lisää kotimaisesta ja vastuullisesti tuotetusta materiaalista sekä palvelusta”, Rakentaja-tuoteperheen liiketoimintajohtaja Inka Partanen kertoo.

Remontointibudjettien koko on kasvussa, sillä useampi kuin joka viides suunnittelee remontoivansa kotona tai mökillä 1 000 – 10 000 eurolla. Melkein yhtä moni on suunnittelemassa myös pientä, muutaman sadan euron pintaremonttia.

Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten näkemyksiä rakentamisesta ja remontoinnista. Kyselyyn vastasi 1 066 suomalaista.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien remontti-into on vahvaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat