Kokeile kuukausi maksutta

Investors Housen toimitusjohtaja merkitsee yhtiön osakkeita yli puolella miljoonalla eurolla

Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roinisen määräysvallassa oleva sijoitusyhtiö Core Capital oy aikoo merkitä kesäkuussa Investors Housen osakkeita 130000 optiolla.

Optioiden perusteella Core Capital saa merkitä 130000 Investors Housen uutta osaketta 4,45 euron osakekohtaisella merkintähinnalla. Osakkeista maksettava merkintähinta on siten yhteensä 578500 euroa. Keskiviikkona 6. huhtikuuta Investors Housen osakkeen päätöskurssiksi Helsingin pörssissä muodostui 5,94 euroa, eli Core Capital saa merkitä yhtiön osakkeita selvästi tämän hetken markkinahintaa edullisemmin. Tosin pörssistä ostettujen osakkeiden sisältämän osinko-oikeuden takia hinnat eivät ole täysin vertailukelpoiset.

Merkintähinta on optio-ohjelman ehtojen mukainen. Osakekohtaista merkintähintaa määritettäessä on otettu huomioon, että yhtiön hallitus on esittänyt varsinaiselle yhtiökokoukselle 0,15 euron osakekohtaista osinkoa, joka maksettaisiin ennen osakemerkintää. Tämä osinko on jo otettu huomioon edellä mainitun merkintähinnan määrittämisessä. Mikäli mainittua osinkoa ei maksettaisi ennen osakemerkinnän tekemistä, korotetaan edellä mainittua osakekohtaista merkintähintaa 0,15 eurolla.

Core Capitalin optiot kuuluvat Roinisen vuoden 2017 optio-ohjelmaan, josta hän luovutti jäljellä olevan osan eli tuon 130000 optiota Core Capitalille.

Roinisella ei ole suoraa omistusta Investors Housessa mutta eri yhtiöiden kautta hänen omistuksensa on merkittävä. Core Capital omisti maaliskuun lopussa yhteensä 780225 Investors Housen osaketta, mikä oli 12,6 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista. Nyt kerrottu osakemerkintä nostaa kesäkuussa 2022 omistuksen 14,4 prosenttiin sillä oletuksella, että muita muutoksia ei tapahdu. Tämän lisäksi Roininen on omistajana mukana myös Maakunnan Asunnot oy:ssä, joka oli maaliskuun lopussa Investors Housen suurin omistaja 28,4 prosentin osuudella. Myös Sijoitustalo IVH:n kautta Roinisella on pieni omistus.

”Yrittäjätaustaisena olen pitkään puhunut johdon omistuksellisen sitoutumisen merkityksestä. On tärkeää, että johdon ja kaikkien osakkeenomistajien intressit ovat yhtenäiset”, Roininen kommentoi järjestelyä tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Investors Housen toimitusjohtaja merkitsee yhtiön osakkeita yli puolella miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat