Kokeile kuukausi maksutta

A-Insinöörit osti kaksi oululaista suunnittelutoimistoa

A-Insinöörit on vahvistanut talotekniikan palvelujaan ostamalla oululaiset lvia- ja sähkösuunnittelualan insinööritoimistot Airlonin ja Silvean.

Kuvassa Airlonin toimitusjohtaja Sakari Mäenpää (vas.) ja A-Insinöörit-konsernin teollisuus- ja talotekniikan toimialajohtaja Sasu Karkiainen. Kuva: Kai Tirkkonen

Yrityskauppa toteutui 2. toukokuuta. Ostetut yhtiöt muodostavat nyt A-Insinöörien uuden teollisuus- ja talotekniikan alueyksikön Ouluun. Fuusio A-Insinöörien teollisuus- ja talotekniikan toimialayhtiöön on tarkoitus toteuttaa keväällä 2023. Siihen asti Airlon ja Silvea jatkavat toimintaansa nykyisillä nimillään ja brändeillään.

Vuonna 2009 perustettu Airlon Development oy on erikoistunut lvia-suunnitteluun ja -valvontaan ja Airlonin tytäryhtiö Silvea oy on erikoistunut sähkösuunnitteluun. Lisäksi Airlonin osaaminen kattaa energiamittaukset ja -katselmukset sekä teollisuuden prosessi- ja sähkösuunnittelun. Airlonin asiakkaisiin kuuluu muun muassa kymmeniä talotehtaita.

Noin 20 asiantuntijaa työllistävien toimistojen päätoimipiste on Oulussa. Lisäksi niillä on pienet toimipisteet Iissä ja Torniossa. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä. Yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 2 miljoonaa euroa.

Airlonin toimitusjohtaja Sakari Mäenpää jatkaa A-Insinöörien uuden teollisuus- ja talotekniikan Oulun liiketoimintayksikön yksikönjohtajana. Silvean toimitusjohtaja Olli-Matti Törmänen puolestaan jatkaa sähkösuunnittelun suunnittelujohtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinöörit osti kaksi oululaista suunnittelutoimistoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat