Kokeile kuukausi maksutta

Ara uudisti Rakentamisen hinta -tilaston

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara uudistaa tilastointiaan reaaliaikaisemmaksi.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara uudistaa tilastointiaan reaaliaikaisemmaksi.

Rakentamisen kuukausitilastot saa nyt reaaliaikaisina. Tilastoissa ovat pääkaupunkiseudun ja muun maan lisäksi isot kaupungit (MAL-seudut).

Lisäksi löytyvät uudishankkeiden kohdetiedot viimeisen 24 kuukauden ajalta. Tilastot päivittyvät päivittäin.

Rakentamisen hinta -tilasto perustuu Aran hyväksymiin rakennuskustannuksiin 12 kuukauden ajalta. Tilastoon on laskettu keskimääräiset rakennuskustannukset ja hankinta-arvot tavallisille vuokra- ja asumisoikeusasunnoille, jotka on rahoitettu 40 tai 10 vuoden korkotukilainalla.

Tilaston aluejakona on koko maa, pääkaupunkiseutu sekä muu maa. Rakennuskustannus on laskettu erikseen Helsingille, Espoolle, Vantaalle, Tampereelle, Turulle, Oululle, Jyväskylälle, Kuopiolle ja Lahdelle. Kohdelistauksessa esitetään Aran hyväksymät rakennushankkeet 24 kuukauden ajalta.

Rakennuskustannus sisältää rakennusurakat, erillishankinnat, suunnittelu- ja asiantuntijapalkkiot sekä rahoitus- ja rakennuttamiskulut. Hankinta-arvo sisältää rakennuskustannusten lisäksi liittymismaksut, autopaikat, tontti- ja maapohjakustannukset. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Uudistettuun tilasto löytyy linkistä: PowerPoint Presentation (ara.fi)

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ara uudisti Rakentamisen hinta -tilaston”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat