Kokeile kuukausi maksutta

Insinööriliitto: Fennovoiman väki tarvitsee valtion muutosturvaa

Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksan mielestä valtion pitää toteuttaa ohjelma, jolla varmistetaan kansainvälisten osaajien jääminen Suomeen ja autetaan suomalaiset työntekijät uuden työn syrjään kiinni.

Pyhäjoella ja Helsingissä on jäämässä työttömäksi iso joukko ydinvoimarakentamisen ammattilaisia, joita on rekrytoity ympäri maailmaa.

Insinööriliiton edunvalvontajohtaja Petteri Oksan mukaan valtiolta tarvitaan nyt tukitoimia Fennovoiman työntekijöiden auttamiseksi. Hän muistuttaa, että yhtiössä alkavat yhteistoimintaneuvottelut ovat lähtökohdiltaan poikkeukselliset.

"Pyhäjoella ja Helsingissä on jäämässä työttömäksi epätavallinen joukko ihmisiä. Yhtiöön on rekrytoitu kovaa erityisosaamista ympäri maailmaa ja Suomeen on saapunut ydinvoimarakentamisen huippuja kymmenistä eri maista. Nyt heiltä ja heidän perheiltään on vedetty matto alta", Oksa sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Insinööriliitto: Fennovoiman väki tarvitsee valtion muutosturvaa”

Viimeisimmät näkökulmat