Kokeile kuukausi maksutta

Lahden Talot käynnistää taidekilpailun puukerrostaloihin

Kilpailulla etsitään taideteosten sarjaa, joka tuo kaupunkitilaan elämyksellistä laatua.

Lahden Asuntojen uudistuotantohanke nousee Kartanon kaupunginosaan. Kuva: Lahden Talot

Lahden Talot oy käynnistää taidekilpailun Suomessa asuville ja työskenteleville taiteilijoille.  Kyseessä on avoin yksivaiheinen taidekilpailu, jossa haetaan tekijää toteuttamaan taideteosten sarja Lahden Svinhufvudinkadulle niin sanottuun Nelon kortteliin.

Ensimmäinen opiskelija-asumiskäyttöön tuleva Lahden Asunnot oy:n uudistuotantohanke Kartanon kaupunginosassa on käynnistynyt. Sen odotetaan valmistuvan marraskuussa 2022. Kortteliin valmistuu kolme 5-kerroksista puukerrostaloa.

Tiedotteen mukaan rakennusten julkisivuun etsitään taidetta, joka asettuu luontevasti osaksi ympäristöä ja elävöittää Lahden kaupunkitilaa. Taidekilpailussa teosehdotusten aihe ja toteutustapa on vapaa.

Taidekilpailu käynnistyy 13. kesäkuuta ja päättyy 16. syyskuuta 2022.

Kilpailun palkintolautakunta palkitsee kolme parasta teosehdotusta 5000 euron, 3000 euron ja 1000 euron rahapalkinnoin.

Taidekilpailun koordinoinnista ja ohjeistuksesta vastaa Upeart.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden Talot käynnistää taidekilpailun puukerrostaloihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat