Kokeile kuukausi maksutta

Skarta Nyabille satojen miljoonien kruunujen puitesopimus Ruotsin liikenneviraston kanssa

Skarta Nyab -konserniin kuuluva Nyab Mälardalen ab on tehnyt Ruotsin liikenneviraston kanssa puitesopimuksen koskien Mälarbanan-rautatien laajennuksen valmistavia maarakennus- ja rakennustöitä.

Sopimuksen maksimiarvo on 400 miljoonaa kruunua, ja sen lopullinen arvo yhtiölle riippuu puitesopimuksen alla tehtyjen tilausten määrästä. Tämän hetken valuuttakurssilla laskettuna puitesopimuksen arvo olisi noin 38 miljoonaa euroa.

Sopimuskausi jatkuu toukokuun 2025 loppuun, ja se sisältää kahden vuoden mittaisen jatko-option. Sopimuksen allekirjoittamisvaiheessa on sovittu viiden miljoonan kruunun suuruisista ensimmäisistä tilauksista (n. 470000 euroa), minkä lisäksi ensimmäiselle vuodelle on tunnistettu noin kymmenen seuraavaa potentiaalista projektia.

”Tämä rautatiesopimus on tilauskantamme kannalta erittäin tärkeä. Se vahvistaa asemaamme ja kasvuamme Tukholman alueella, ja monivuotisena sopimuksena sillä on merkittävää strategista arvoa”, Skarta Nyabin toimitusjohtaja Johan Larsson sanoo tiedotteessa.

Mälarbanan on Tukholmasta Örebrohon kulkeva rautatie, jota laajennetaan kaksiraiteisesta neliraiteiseksi Tukholman luoteispuolella. Yhteensä yli 25 miljardin kruunun hanke parantaa joukkoliikenteen sujuvuutta merkittävästi, kun lähi- ja kaukojunaliikenne saadaan erotettua omille raiteilleen. Osana projektia rakennetaan myös neljä uutta asemaa, jotka on suunniteltu avattavan vuoteen 2034 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skarta Nyabille satojen miljoonien kruunujen puitesopimus Ruotsin liikenneviraston kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat