Kokeile kuukausi maksutta

Caverionin tavoitteena on yli 2 000 sähköistä huoltoautoa vuoteen 2025 mennessä

Myös Pohjoismaissa käytössä olevat noin 650 henkilöautoa korvataan uusien tilausten myötä ensi sijassa sähköautoilla.

Caverionin hiilijalanjäljestä suurin osa tulee huoltoautoista, joten autojen sähköistäminen on yhtiölle tärkeä askel päästöjen vähentämiseksi.

Caverion vauhdittaa siirtymistään sähköisiin huoltoautoihin. Uusissa huoltoautotilauksissa kaupunkeihin täyssähköautot ovat ensisijainen valinta. Näin Caverion pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeään.

”Meillä on noin 4 500 huoltoautoa. Arviomme on, että vuoden 2025 loppuun mennessä puolet niistä on sähköisiä ja loputkin vuoteen 2030 mennessä”, sanoo Kari Sundbäck, Caverionin palveluista, ratkaisuista, digitaalisuudesta ja strategiasta vastaava johtaja.

”Norjassa ja Ruotsissa meillä on jo myönteisiä kokemuksia sähköisten huoltoautojen laajemmasta käytöstä, ja olen todella iloinen, että meillä on nyt konkreettiset tavoitteet konserninlaajuisesti. Tärkeintä on siirtyä dieselistä sähköautoihin niin nopeasti kuin vain markkina mahdollistaa.”

Kohti tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita

Caverion on Science Based Targets -aloitteen (SBTi) jäsen. Se tarkoittaa, että yhtiö on sitoutunut asettamaan tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita, kuten Pariisin ilmastosopimus ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi 1,5 asteeseen edellyttää.

Koska Caverionin hiilijalanjäljestä suurin osa tulee tällä hetkellä huoltoautoista, on autojen sähköistäminen yhtiölle tärkeä askel päästöjen vähentämiseksi merkittävästi.

”Nämä suunnitelmat ovat sopusoinnussa Caverionin uuden Kestävä kasvu -strategian ja tavoitteemme kanssa. Pyrimme palvelemaan asiakkaitamme digitaalisilla ja älykkäillä ratkaisuilla, mutta aina kun tarvitaan käyntiä paikan päällä, on hienoa, että voimme tehdä sen tulevaisuudessa pienemmillä päästöillä,” Sundbäck sanoo.

Caverionin kestävän kehityksen tavoitteena on luoda ratkaisuillaan kestävää vaikutusta siten, että yhtiön positiivinen hiilikädenjälki on 10 kertaa suurempi kuin hiilijalanjälki (Scope 1-2) vuoteen 2030 mennessä. Caverionin positiivinen hiilikädenjälki oli jo vuonna 2021 kaksinkertainen verrattuna hiilijalanjälkeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin tavoitteena on yli 2 000 sähköistä huoltoautoa vuoteen 2025 mennessä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat