Kokeile kuukausi maksutta

Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi 17,3 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla

Sähköteknisen kaupan liiton tilastossa kahdentoista viimeksi kuluneen kuukauden yhteenlaskettu myynti osoitti kesäkuun lopussa 15,3 prosentin kasvua verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuotta aikaisemmin.

Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon sähköteknisen tukkumyynnin arvoksi laskettiin 621,7 miljoonaa euroa, mikä on ennätyslukema Sähköteknisen kaupan liiton keräämässä tukkutilastossa.

Tämän vuoden ensimmäisen puoliskon sähköteknisen tukkumyynnin arvoksi laskettiin 621,7 miljoonaa euroa. Se on ennätyslukema Sähköteknisen kaupan liiton keräämässä tukkutilastossa. Arvon kasvu on 17,3 % edelliseen vastaavaan jaksoon verrattuna.

”Työmailla on pitänyt edelleen kiirettä niin kiinteistöjen rakennuksessa kuin uusiutuvan energian tuotantokohteissa. Muuttuneesta maailmantilanteesta huolimatta kaapeleita, valaisimia sekä sähkölaitteita ja -tarvikkeita on saatu paikalle ilmeisen hyvin”, kertoo Sähköteknisen kaupan liiton (STK) toimitusjohtaja Sallamaari Muhonen.

Tilastokeskuksen mukaan uudisrakentamiseen myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni helmi-huhtikuussa viidenneksellä vuodentakaisesta.

”Vaikka uudisrakentamisen huippu ehkä olisi ylitetty, luotamme korjausrakentamisen kasvavan. Päättäjät kannustavat panostamaan siihen muun muassa energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävillä säädöksillä ja jäsenyrityksillämme on jo tarjota siihen valmiita ratkaisuja”, Muhonen sanoo.

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti tasaantui alkuvuoteen verrattuna hieman toisella vuosineljänneksellä. Tukkumyynti toisella kvartaalilla oli arvoltaan 341 miljoonaa euroa, mikä on kuitenkin 16,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin vastaavalla jaksolla.

Epävarmuus kotimaan talouden kehityksestä ja viime aikojen ennakoimattomat tapahtumat Euroopassa tekevät ennustamisesta hyvin vaikeaa. Isot investoinnit esimerkiksi sähköiseen liikenteeseen sekä tuuli- ja aurinkosähköön vaikuttaisivat ainakin jatkuvan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähkötekniikan tukkumyynti kasvoi 17,3 prosenttia ensimmäisellä vuosipuoliskolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat