Kokeile kuukausi maksutta

Hallitus päätti avustuksesta kaukolämpölaitteistojen uusimiseksi

Hallitus haluaa vauhdittaa vihreää siirtymää ja edistää huoltovarmuutta.

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetuksen avustuksista asuinrakennusten kaukolämpölaitteistojen uusimiseen matalalämpötilaiseen kaukolämpöön soveltuviksi vuosina 2022 ja 2023. Avustuksella vauhditetaan vihreää siirtymää ja lisätään huoltovarmuutta.

Tiedotteen mukaan avustuksen myönteiset ympäristövaikutukset näkyvät erityisesti pitkällä aikavälillä. Kaukolämpöverkossa virtaavan veden lämpötilan laskeminen enintään 90 celsiusasteeseen mahdollistaa uusien lämmönlähteiden, kuten hukkalämpöjen, aurinkoenergialla tuotettujen lämpöjen ja geotermisen energian, tehokkaamman hyödyntämisen.

Avustusta voi hakea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Arasta arviolta lokakuusta 2022 alkaen. Avustuksen hakemisesta tiedotetaan tarkemmin erikseen.

Avustusta voi saada kaikkiin asuinrakennuksiin. Kiinteistön on sijaittava alueella, jossa laitteiston uusiminen edistää kaukolämpöverkon lämpötilan laskemista.

Avustusta voi saada kustannuksiin, jotka syntyvät kaukolämpölaitteistojen poistamisesta ja korvaamisesta laitteistoilla, joiden kaukolämmön tuloveden lämpötila on enintään 90 celsiusastetta.

Myös samassa yhteydessä lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta ja säädöstä syntyvät kustannukset ovat avustuskelpoisia.

Avustuksen määrä

• Pientaloihin 2 000 euroa lämmönvaihdinlaitteistoa kohden sekä 500 euroa tasapainotettua ja säädettyä järjestelmää kohden.
• Rivitaloyhtiölle 3000 euroa lämmönvaihdinlaitteistoa kohden ja 1 000 euroa tasapainotettua ja säädettyä järjestelmää kohden.
• Asuinkerrostaloyhtiölle 4 000 euroa lämmönvaihdinlaitteistoa kohden ja 2 000 euroa tasapainotettua ja säädettyä järjestelmää kohden.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hallitus päätti avustuksesta kaukolämpölaitteistojen uusimiseksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat