Kokeile kuukausi maksutta

Ensi talvena saattaa tulla sähkökatkoksia jopa aamuin illoin, varoittaa kantaverkkoyhtiö Fingrid

Kantaverkkoyhtiö Fingrid on julkaissut ensimmäisen arvion tulevan talven sähkön riittävyydestä.

Sähköverkkoa Helsingin Haltialassa. Kuva Seppo Mölsä

Sota Euroopassa ja energiamarkkinoiden poikkeuksellinen tilanne on lisännyt sähkön saatavuuteen liittyviä epävarmuuksia. Suurten epävarmuuksien seurauksena suomalaisten on syytä varautua tulevana talvena mahdollisen sähköpulan aiheuttamiin sähkökatkoihin.

Tulevan talven arvio tehotaseesta on samankaltainen edellisen talven kanssa. Fingridin arvion mukaan tulevan talven kulutushuipputilanteessa sähkönkulutus voi nousta noin 15 100 megawattiin. Kotimaisella tuotannolla pystytään arviolta kattamaan parhaimmillaan 12 300 megawattia, jonka lisäksi on arvoitu, että käytössä on 600 megawattia tehoreserviä. Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitos korvaisi puuttuvan Venäjän tuonnin.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensi talvena saattaa tulla sähkökatkoksia jopa aamuin illoin, varoittaa kantaverkkoyhtiö Fingrid”

Viimeisimmät näkökulmat