Kokeile kuukausi maksutta

Pyynikin Trikootehdas muuntuu asunnoiksi

Tampereen Pyynikin Trikoo on suojeltu tehdaskiinteistö, johon toteutetaan nyt asuntoja ja liiketiloja. Hankkeeseen sisältyy myös hotelli.

Pyynikin Trikoo, sittemmin Suomen Trikoo on keskeinen osa Tampereen ja koko Suomen teollista historiaa. Se toimi Pyynikinharjulla aina 1900-luvun alkuvuosilta 1990-luvun alkuun saakka. Se oli alallaan Pohjoismaiden suurin valmistaja. Yhtiön huippukausi ajoittui 1900-luvun puolivälin tienoille.

Kiinteistö laajeni aina 1970-luvulle saakka isoksi teollisuusrakennuskompleksiksi, joka tuotannon siirryttyä muualle jäi pitkäksi aikaa tyhjilleen. Välillä rakennusryhmän omisti eläkeyhtiö Varma, jolta brittiläinen sijoitusyhtiö Aberdeen Standard Investment sen neljä ja puoli vuotta sitten osti.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pyynikin Trikootehdas muuntuu asunnoiksi”

Viimeisimmät näkökulmat