Kokeile kuukausi maksutta

Huima ero asumiskuluissa Aso-asuntojen ja vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen välillä pääkaupunkiseudulla

Ero on Ara:n markkinakatsauksen mukaan suurin Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla, mutta se on 20-30 prosenttia myös muissa suurissa kaupungeissa.

ARA:n katsauksen mukaan vapaarahoitteiset vuokrat ovat Helsingissä 55 prosenttia, Espoossa 34, Vantaalla 33 , Oulussa 29, Turussa 28, Tampereella 26 ja Kuopiossa 22 prosenttia asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeita kalliimpia.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara:n tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asumisoikeusasuminen on edelleen selvästi edullisempaa kuin asunnon vuokraaminen vapailta vuokramarkkinoilta. Ero on suurin Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla, mutta se on selkeä myös muissa suurissa kaupungeissa.

Ara:n katsauksen mukaan vapaarahoitteiset vuokrat ovat Helsingissä 55 prosenttia, Espoossa 34, Vantaalla 33 , Oulussa 29, Turussa 28, Tampereella 26, Kuopiossa 22, Jyväskylässä 18 ja Lahdessa 16 prosenttia asumisoikeusasuntojen käyttövastikkeita kalliimpia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Huima ero asumiskuluissa Aso-asuntojen ja vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen välillä pääkaupunkiseudulla”

Viimeisimmät näkökulmat