Kokeile kuukausi maksutta

Kiinteistöliitto kysyy: Mikä on Helenin moraali ja omistajapolitiikka?

Kiinteistöliittoa närästävät yhtiön rajut hinnankorotukset sähkössä ja kaukolämmössä. Samaan aikaan Helen tekee huipputulosta.

Kiinteistöliiton mukaan hinnankorotukset ovat niin kovia, että ne ovat totinen paikka myös vakavaraisille taloyhtiöille.

Kiinteistöliitto Uusimaa kritisoi kannanotossaan kovasanaisesti Helsingin kaupungin omistaman Helenin toimintaa, sillä yhtiöltä on tulossa jälleen isoja hinnankorotuksia sekä kaukolämmön että sähkön hintoihin.

Kiinteistöliiton mukaan Helenin maine onkin nyt koetuksella monessa taloyhtiössä.

”Moni taloyhtiöpäättäjä alkaa olla kyllästynyt Helenin toimintaan. He kysyvät, onko omistaja lainkaan hereillä yhtiön toimintatapojen ja tavoitteiden suhteen. Mielestäni tuo kysymys on ihan aiheellinen”,  Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilä toteaa.

Helsingin kaupungin täysin omistaman yhtiön omistajapolitiikka tuntuukin kuulemma oudolta.

”Helenin Liikevoitto kolmikertaistui heinä-syyskuussa 58 miljoonaan euroon ja samaan aikaan yhtiö ilmoittaa lokakuussa 58 prosentin ja joulukuussa 60 prosentin hinnankorotuksista sähköön. Korotusilmoitukset ja niiden yhteydessä lausutut yhtiön johdon näkemykset ovat tulleet asiakkaille järkytyksenä”, Heikkilä jatkaa.

Kova paikka vakavaraisellekin taloyhtiölle

Kiinteistöliiton laskelmien mukaan helsinkiläisen 40 asunnon taloyhtiön sähkön vuosikulut nousevat pelkästään joulukuun korotuksella yli 500 euroa kuukaudessa eli 6 000 euroa vuodessa.

Samaan aikaan kaukolämmön maksut ovat nousseet viidessä vuodessa yli 40 prosenttia ja ovat Helenin mukaan edelleen nousemassa tulevalla talvikaudella.

”Syksyllä tehtävät ja täysin ennakoimattomat hinnankorotukset voivat viedä vakavaraisenkin taloyhtiön haastavaan tilanteeseen. Samaan aikaan kaupungin omistama yhtiö tekee ennätystulosta jakaakseen osinkoja kaupungille”, Heikkilä toteaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiinteistöliitto kysyy: Mikä on Helenin moraali ja omistajapolitiikka?”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat