Kokeile kuukausi maksutta

Destia voitti sopimuksen Vaasan ulkovalaistuksesta ja liikennevaloista

Hanke on allianssimuotoinen kaupungin kanssa.

Kuvaa valaistusasennuksesta. Kuva: Destia

Destia on voittanut sopimuksen Vaasan kaupungin ulkovalaistuksen, liikennevalojen, tietoliikenteen sekä kameravalvonnan suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vuosille 2023-2025.

Hanke toteutetaan Vaasan kaupungin kanssa allianssina. Kaupungin kuntatekniikaan johtaja Jukka Talvi sanoo, että sopimuskauden aikana kaupungin liikennevaloihin ja ulkovalaistukseen on luvassa merkittäviä investointeja ja saneerauksia.

”Allianssimallilla toteutettu hanke helpottaa toimintaamme ja parantaa kustannustehokkuutta. Yhdessä Destian kanssa varmistamme, että sähköinfra on osaltaan helpottamassa vaasalaisten ja Vaasassa liikkuvien elämää”, Talvi kertoo tiedotteessa.

Destian Telematiikka-yksikön päällikkö Ville Mäki-Lohiluoma sanoo, että sähköallianssi on yritykselle iso aluevaltaus Länsi-Suomesta.

”Voimme tuoda Vaasaan uusia innovaatioita telematiikkaan ja ulkovalaistukseen, voimme esimerkiksi hyödyntää tutkia ja konenäköä turvallisuusratkaisuissa. Allianssimallilla toteutetussa urakassa voimme yhdessä selvittää parhaat ratkaisut kaupungin tarpeisiin.”

Destian erityisosaamista ovat liikenteenlaskentaratkaisut, kamerasovellukset ja tieympäristössä käytettävä tietoliikenne. Uuden valaistuksen rakentamisen lisäksi Destia saneeraa vanhoja valaistusverkkoja sekä valaisee erikoisvalaistuskohteita, kuten julkisivuja ja siltoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia voitti sopimuksen Vaasan ulkovalaistuksesta ja liikennevaloista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat