Kokeile kuukausi maksutta

Mikkelin vesilaitos tuomittiin miljoonakorvauksiin urakkariidassa

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut Mikkelin Vesilaitoksen liki kuuden miljoonan euron korvauksiin urakkariidassa.

Kuvituskuva jätevesilaitoksen työmaalta. Miehet töissä esiselkeytysaltaan lietetaskujen muottien parissa. Kuva: Jussi Helttunen

Riita-asiassa käsiteltiin Mikkelin jätevedenpuhdistamon urakoita, jotka Mikkelin Vesilaitos oli purkanut. Tapahtuma-aikaan urakoitsijana oli Suomen Maastorakentajat, josta sittemmin tuli Skarta ja joka nykyisin kuuluu Nyab Groupiin nimellä Nyab Finland.

Käräjäoikeuden tuoreen päätöksen mukaan Mikkelin Vesilaitoksella ei ollut oikeutta purkaa oikeudenkäynnin kohteena olleita kahta urakkasopimusta ja se tuomitsi vesilaitoksen maksamaan urakoitsijalle yhteensä noin 5,8 miljoonaa euroa korvauksia viivästyskorkoineen sekä vaaditun mukaisen vahingonkorvauksen saamatta jääneestä voitosta, jonka määrä on liikesalaisuus.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mikkelin vesilaitos tuomittiin miljoonakorvauksiin urakkariidassa”

Viimeisimmät näkökulmat