Kokeile kuukausi maksutta

Isännöintiliitolta paimenkirje taloyhtiöille – työlistalle huoneistotietojärjestelmät, energia-avustukset, energiatodistukset, kierrätysvelvoitteet…

Esimerkiksi energia-avustuksia kannattaa hakea Isännöintiliiton mukaan juuri nyt, sillä niiden jatkosta ei ole eduskuntavaalien jälkeen varmuutta.

Jos taloyhtiössä harkitaan esimerkiksi sähköautojen latauspisteiden toteuttamista, kannattaa ARA-avustusta hakea pikimmiten, opastaa Isännöintiliitto.

Isännöintiliitto patistaa omassa paimenkirjeessään taloyhtiöitä keskittymään tänä vuonna jo muuhunkin kuin vain energiatehokkuuteen ja energiansäästöön.

Johtavan lakiasiantuntija Jenni Valkaman mukaan yksi ajankohtaisia asioista on osakeluetteloiden siirto sähköiseen huoneistotietojärjestelmään. Tämä työ on tehtävä kuluvan vuoden aikana ja sen on joko isännöitsijän tai hallituksen urakka.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Isännöintiliitolta paimenkirje taloyhtiöille – työlistalle huoneistotietojärjestelmät, energia-avustukset, energiatodistukset, kierrätysvelvoitteet…”

  1. Energiatodistusten uusiminen: Isännöitsijät ovat myyneet laittomia (vuoden 2007 laki ja asetus) ja virheellisiä (vuoden 2013 laki ja asetus) energiatodistuksia väittäen niitä oikein laadituiksi. Isännöintiyritysten lakimiesten teknisiä asioita ymmärtämättömillä valheellisilla perusteilla myös valvovat viranomaiset ovat käyttäneet oikeudellista käsitettä ”olennainen virheellisyys”, jotta lainsäädännössä olevien perusteellisten sääntöjen lisäksi fysikaaliset perusteet ja laskentamenetelmät energiatodistuksen laadinnassa on laillisuustulkinnan mukaan voitu jättää noudattamatta. Asuntoa hankkimassa oleva ei voi tietää onko rakennuksen energiatodistus virallisena asiakirjana totta, vai onko se laadittu vain keksittyjen teknisten tietojen perusteella. Taloyhtiö osoittaa näennäisen lainmukaisesti, että taloyhtiölle on laadittu energiatodistus. Laadukkaasti uusittava energiatodistus antaa oikeata tietoa rakennuksen energiatehokkuudesta ja energiatehokkuutta parantavat toimenpide-ehdotukset ovat päteviä ja ne auttavat ihmisiä ilmastonmuutoksen torjuntaan osallistumisessa.

Viimeisimmät näkökulmat