Kokeile kuukausi maksutta

Infra- ja julkinen rakentaminen pitävät NCC:n vauhtia yllä, uutena veturina vihreät investoinnit

NCC:n konsernijohtaja Tomas Carlsson näkee valoa monella sektorilla, vaikka asuntorakentamisessa olisi väliaikaisesti synkempää. Julkinen rakentaminen sekä infrahankkeet tarjoavat kasvua ja ilonaiheita tälläkin hetkellä, vihreästä siirtymästä puhumattakaan.

NCC-konsernin toimitusjohtaja Tomas Carlsson on varovaisen optimistinen tulevaisuuden suhteen. Hän näkee edessä paljon myös valoisia seikkoja rakentamisen kannalta.

NCC:n tuore tilinpäätösinfo osoitti vuoden viimeisen neljänneksen olleen haasteellinen. Konsernin toimitusjohtajan Tomas Carlssonin viesti kuitenkin on, että viime vuoden viimeinen neljänneskin oli jo vakaa, mutta siihen vaikutti negatiivisesti pitkälti aiemmat tapahtumat.

Niin Suomessa kuin Ruotsissakin asuntomarkkinoilla on synkkää ja markkina on heikentynyt nopeasti. Carlsson kuitenkin painottaa, että ongelman taustalla on makroekonominen tilanne, johon vaikuttavat korkotason nousu sekä kasvavat rakentamiskustannukset, jotka vaikuttavat erityisesti asunto- ja liikerakentamiseen.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Infra- ja julkinen rakentaminen pitävät NCC:n vauhtia yllä, uutena veturina vihreät investoinnit”

Viimeisimmät näkökulmat