Kokeile kuukausi maksutta

Nyt tuli karu lukema: Rakentamisen yrityksistä 7 prosenttia arvioi olevansa vaarassa ajautua konkurssiin lähikuukausina

Rakentamisen alan yritysten odotukset lähitulevaisuuden suhteen ovat synkkiä, ilmenee Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n tuoreesta kyselystä.

Kyselyyn vastasi lähes 1000 työnantajayritystä eri toimialoilta. Yhtenä osiona tutkimuksessa yrityksiltä kysyttiin niiden jatkuvuusnäkymiä seuraaville kolmelle kuukaudelle. Neljästä päätoimialasta etenkin rakentamisessa yritysten näkymät näyttäytyivät synkkinä. Alan yhtiöistä 7 prosenttia arvioi olevansa vaarassa ajautua konkurssiin seuraavan kolmen kuukauden aikana. Tämän lisäksi alan yhtiöistä 22 prosenttia arvioi yritystoiminnan supistuvan lähikuukausina. Vain 4 prosenttia odotti kasvua ja 65 prosenttia ennakoi yritystoiminnan jatkuvan nykyisellään. Kaksi prosenttia ei osannut sanoa.

Kaikilla toimialoilla yhteensä konkurssiodotuksia seuraaville kolmelle kuukaudelle oli 2 prosentilla vastaajista, minkä lisäksi 1 prosentti ennakoi yritystoiminnan loppuvan. Kaikista yrityksistä 13 prosenttia odotti yritystoiminnan supistuvan, kun kasvua ennakoivia oli 15 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nyt tuli karu lukema: Rakentamisen yrityksistä 7 prosenttia arvioi olevansa vaarassa ajautua konkurssiin lähikuukausina”

Viimeisimmät näkökulmat