Kokeile kuukausi maksutta

Tunnelma kiristyy työmarkkinoilla – puolen päivän lakot käynnistyvät työmailla

Ammattijärjestöjen keskusjärjestö SAK ilmoitti tiistaina aikovansa järjestää uusia lakkoja ensi viikosta alkaen.

Kuvituskuva.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen ja Rakennusliiton puheenjohtaja Kimmo Palonen kertoivat uusista lakoista tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Rakennusliitto aikoo käynnistää puolen päivän lakot työmailla ja tiedottaa tarkemmin asiasta perjantaina. Liitto haluaa näin toimien pitää yllä asiallisia neuvottelusuhteita Rakennusteollisuus RT:n kanssa. Lakot alkavat näin ollen aikaisintaan ensi viikon tiistaina ja niitä järjestetään eri puolilla Suomea.

Lakot ovat jatkumoa lokakuussa järjestetylle ulosmarssille ja ne järjestetään vastalauseena hallitusohjelman työelämää ja sosiaaliturvaa koskeviin heikennyksiin.

Rakennusliiton mukaan mielenilmaukset eivät kohdistu työehtosopimusta tai työnantajaa vastaan eikä koske ihmishengen ja terveyden turvaamiseksi tehtävää työtä. Toimi on osa SAK:n yhteistä Painavasyy-kampanjaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tunnelma kiristyy työmarkkinoilla – puolen päivän lakot käynnistyvät työmailla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat