Kokeile kuukausi maksutta

Taratest osti digitaalisten koneohjausmallien osaamista

Taratestin mukaan kyseessä on strategisesti tärkeä liike.

Taratest on erikoistunut geotekniikkaan ja ympäristötutkimuksiin. Kuva: Taratest

Geotekniikkaan ja ympäristötutkimuksiin erikoistunut Taratest on ostanut digitaaliseen maarakentamiseen ja koneohjausjärjestelmiin erikoistuneen 3D-Kopin koko osakekannan.

3D-Kopin yrittäjät Sami Rautkoski ja Iiro Villman sekä koko henkilöstö jatkavat nykyisissä tehtävissään.

Taratestin toimitusjohtaja Tuukka Räsänen sanoo kaupan olevan strategisesti tärkeä liike, joka vastaa tulevaisuuden tarpeita entisestään kiristyvässä markkinassa.

”Tämä on meille merkittävä panostus digitaalisen maarakentamisen maailmaan. Työmaat ovat yhä enemmän digitaalisia ja haluamme olla huipulla mukana tässä kehityksessä.”

3D-Koppi on erikoistunut maanrakennuskoneiden koneohjausmalleihin. Erikoisalalla suunnitellaan ja tuotetaan esimerkiksi kaivinkoneisiin malleja, joiden avulla työkoneen 3D-koneohjausjärjestelmä ohjaa kuljettajaa työssään.

Tiedotteen mukaan Taratestilla on vahvaa osaamista geosuunnittelusta, mutta 3D-Kopin oston myötä ammattitaito ja myös nykyisen henkilöstön koulutusmahdollisuudet kasvavat. Taratest pystyy tarjoamaan laajemman kokonaisuuden mittaus- ja laskentapalveluita, koneohjausmalleja sekä digitaaliseen rakentamiseen liittyviä tiedonhallinta ja -tietomallikoordinointipalveluita.

Taratestin pääomistaja Tero Mäkisen mukaan keskusteluissa löysimme yhteiset sävelet ja kaupalliset ehdot hyvinkin nopeasti.

”Tulevaisuuteen katsovan yhteisen strategian muodostaminen oli helppoa.”

3D-Kopin omistajat Rautkoski ja Iiro Villman ovat tyytyväisiä, kun jatkossa yritystä kannattelevat entistä leveämmät hartiat. Palvelutarjonnan lisäksi osaaminen ja kokemus kasvavat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taratest osti digitaalisten koneohjausmallien osaamista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat