Kokeile kuukausi maksutta

Remonttimiehiltä sujuu myös padel-nelurit

Remountissa on innokaita padelin pelaajia.

Voittajien on tunnetusti helppo hymyillä, mutta turnauksen jälkeen ei ole muillakaan suru puserossa. Voittajapari Tommy Etokari (vas.) ja Tapani Pelkonen kuvassa etualalla. Kuva: Jere Tarilo

Keravan XO Centerissä kaikui huhtikuun puolivälissä tasainen pauke ja läiskintä, mutta ajoittain myös kannustushuudot ja voimasanat.

Vaikka hallissa hikoilivat Renevon ja Remonttipartion miehet, he eivät tällä kertaa olleet työkeikalla vaan ratkomassa Remount-konsernin kevään 2024 padel-mestaruuksia.

Voittajaksi nelurikisassa nousi tiukkojen vääntöjen päätteeksi Renevon projekti-insinööri Tommy Etokarin ja Remonttipartion hankintapäällikkö Tapani Pelkosen muodostama tiimi.

Etokari pääsi nostamaan palkintopystiä jo kolmatta kertaa, mikä kuului antaneen muille aiheen myös pieneen jälkikuittailuun.

”Osa vihjaili, että kisajärjestelyistä vastaavana olisin väsännyt pelikaaviot ja myös peliparin itselleni passeleiksi. Voin kuitenkin vakuuttaa, että ne tulivat ihan aidon arvonnan kautta”, Etokari naurahtaa.

Matalan kynnyksen mittelöt

Keravan turnaus oli järjestyksessään kahdeksas, joten sillä alkaa olla jo vakiintuneet perinteet. Kaksi kertaa vuodessa – keväisin ja syksyisin – pelattava mittelö järjestettiin aluksi Renevon omana turnauksena.

Yhtiön siirryttyä Remountin suojiin, on mukaan kutsuttu myös sen tytäryhtiöt. Niistä huutoon on tähän mennessä vastannut Remonttipartio.

”Pelaajia on ollut joka kerta 14–16, joten ihan hyvät matsit on saatu aikaiseksi”, Etokari kertoo.

Idea omasta padel-turnauksesta kuului lähteneen liikkeelle yhtiön nimissä olevista vakiovuoroista. Niiden aktiivinen käyttö ja pelaajamäärä paljastivat, että firmassa oli useita tämän suositun pallopelin taitajia.

”Turnauksessa osallistumiskynnys on kuitenkin matala. Parit pyritään nimeämään niin, että ottelut olisivat mahdollisimman tasaisia. Ja varsin hyvin siinä on myös onnistuttu, vaikka tutut nimet pyörivätkin usein kärkikahinoissa”, Etokari sanoo.

Tärkeä lisä tiimihenkeen

Keravan lisäksi padel-pystistä on pelattu aiemmin muun muassa Espoon Kilon, Tuusulan ja Vantaan halleissa. Turnauksen osanottajat ovat toimihenkilöitä, eikä rinkiä ainakaan tässä vaiheessa ole tarkoitus laajentaa.

”Tässä tulee vastaan osanottajamäärä, mutta myös matkarajoitteet. Turnaus viedään läpi noin kolmessa tunnissa ja yhden iltapäivän aikana. Kovin kaukaa sinne ei ymmärrettävästi viitsitä lähteä”, Etokari toteaa.

Matsien jälkeen ovat edessä palkintoseremoniat, sauna ja yhteinen ruokailu – sekä luonnollisesti myös jälkispekulaatiot pelien kulusta ja ratkaisupisteistä.

”Työpäivät ovat kaikilla nykyisin niin kiireisiä, ettei vapaamuotoiseen huulenheittoon ja jutusteluun juurikaan tarjoudu tilaisuutta. Tällaisessa padel-turnauksessa se onnistuu, ja samalla kohenee myös tiimihenki”, Etokari tiivistää.

Millä eväillä sitten puolustetaan ykkössijaa ensi syksyn turnauksessa?

”Katsotaan sitten aikanaan, miten peliparien ja kaavioiden arvonnassa käy. Sitä ennen pitänee hankkia isompi palkintopokaali, jotta saadaan seuraavatkin nimet mahtumaan.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Remonttimiehiltä sujuu myös padel-nelurit”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat