Kokeile kuukausi maksutta

Ylva laittaa Helsingin keskustan Kaivopihan remonttiin

Ylva (entinen HYY Yhtymä) haluaa kehittää Kaivopihasta Helsingin ydinkeskustan uuden vetovoimakohteen.

Havainnekuva Kaivopihasta remontin jälkeen. Kuva: Ylva

Mittavat remontit Kaivopihalla ja Vanhan ylioppilastalon pohjakerroksissa käynnistyvät tammikuussa 2020 ja jatkuvat vuoden lopulle. Ensimmäiset tilat avataan kaupunkilaisille toukokuussa 2020.

Kaivopiha on Helsingin joukkoliikenteen solmupisteessä, keskeisten kulttuurikohteiden ympäröimänä sekä keskeisen ostoskadun, Aleksanterinkadun, päässä. Päivittäin Kaivopihan läpi kulkee yli 15000 jalankulkijaa.

”Aleksanterinkatu on maan vilkkain ostoskatu, mutta Euroopankin mittakaavassa kärkipäätä. Hankkeemme myötä käännämme tämän kadun vilkkaamman pään Kaivopihan sydämeen, jossa tulevaisuudessa sijaitsee myös kaupungin ykköshotelli”, Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala sanoo tiedotteessa.

Remontin aikana Kolmen Sepän käytävä sekä jalankulkuyhteys pysäköintilaitos Q-Parkiin ovat kiinni. Kulku Kaivopihalta Citykäytävään ja Mannerheimintielle pysyy ennallaan.

Kaivopihan uusissa tiloissa yksi isoimmista vuokralaisista on ravintolatoimija Kanresta. Ensimmäisten vuokralaisten joukkoon kuuluvat myös Espoon Otaniemestä tunnettu ravintola Fat Lizard sekä hyvän elämän kauppa Ruohonjuuri.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ylva laittaa Helsingin keskustan Kaivopihan remonttiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat