Luova hulluus piristää

Tietoa kirjoittajasta Merja Mannila
Tuottaja, työelämä, koulutus ja tuoteteollisuus
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Tällaisina aikoina luova hulluus piristää mukavasti. Esimerkki tästä on tiettävästi maailman korkein jääkatedraali, jota rakennetaan parhaillaan Juukaan Pohjois-Karjalaan. Tammikuun lopussa valmistuvan rakennelman korkein torni yltää jopa 30 metriin.

Sagrada Familia in Ice -hankkeen toteuttaa hollantilaisen Eindhovenin teknillisen yliopiston kokoama ryhmä, johon kuuluu vapaaehtoisia myös Suomesta, Venäjältä ja Belgiasta. Suomesta mukana on Tulikivi. Hanke on jatkoa viime talvena toteutetulle Pykrete Dome -jääkupolille.

Tällaisia valtavirrasta poikkeavia, korkealle kurottavia hankkeita soisi olevan enemmänkin. Ne tuovat uusia ajatuksia, innostusta ja vievät vääjäämättä tuotekehitystä ja rakennusalaa eteenpäin.

Vaikka ajat ovat alavireiset, kehittämistä ei saa unohtaa. Jämähtäminen kostautuu nousuaikoina. Se mikä toimi 30 vuotta sitten, ei välttämättä päde enää.

Ideoimista soisi yritystenkin suosivan. Parhaat ideat versovat ympäristössä, jossa kannustetaan ideointiin. Mitään ideaa ei torpata, hulluakaan, koska jokaisesta voi löytyä uusi, yllättäväkin näkökulma. Ja toimivimmat ideat eivät välttämättä löydy niiltä työyhteisön äänekkäimmiltä.

Se kannattaa muistaa, että ideoiden lyttääminen lamauttaa. Kynnys nousee esittää yhtään mitään, jos vastauksena on vähättelyä. Se nyt ei ainakaan ole liiketoiminnalle ja työilmapiirille hyväksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Luova hulluus piristää”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi