Rakennustöitä villasukat jalassa

Tietoa kirjoittajasta Merja Mannila
Tuottaja, työelämä, koulutus ja tuoteteollisuus
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Etätyö on kasvattanut ilmiönä suosiotaan viime vuosina. Sitä tekevien suomalaisten palkansaajien osuus on pysynyt viimeiset pari vuotta 14 prosentissa. Nyt etätyön tekijöitä on yli 300 000.

Viime vuonna etätyötä tekevien määrän kasvu kuitenkin pysähtyi Työterveyslaitoksen mukaan. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä, mutta olisiko syynä ryppy työntekijöiden ja työnantajan välisessä luottamuksessa? Työnantaja ehkä haluaa taloudellisesti heikompina aikoina pitää tarkemmin silmällä henkilöstöään. Työntekijät taas pelkäävät saavansa pitkän miinuksen, jos haluavat etätöihin.

Etätyön suosio ei ole kuitenkaan hävinnyt mihinkään. Siitä kiinnostuneita ihmisiä on Työterveyslaitoksen mukaan arviolta neljännesmiljoona.

Kokemusten mukaan etätyö voi tehostaa työntekoa, kun ulkopuoliset häiriöt ja keskeytykset vähenevät. Lyhyemmällä ajalla saa aikaan enemmän. Yritysten painottama mantra eli tehokkuuden lisääminen toteutuu.

Kun kerran on saanut työnantajan luottamuksen etätöille, sitä kannattaa vaalia. Eräässä yrityksessä riemu loppui lyhyeen, kun paljastui, että etätöihin ilmoittautunut työntekijä hillui jossain ihan muualla.

Kaikille aloilla ja kaikkiin tehtäviin etätyö ei tietenkään sovi. Rakennustyömaata on hankala mahduttaa omaan olohuoneeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennustöitä villasukat jalassa”

Vastaa