Kokeile kuukausi maksutta

Tarjolla urapolkuja nuorille osaajille

Tietoa kirjoittajasta Anne Korhonen
Toimituspäällikkö, anne.korhonen@sanoma.com, Twitter: @KorhonenAnne
Kaikki kirjoittajan kirjoitukset

Rakennusala tarjoaa nuorille monenlaisia kiinnostavia työtehtäviä nyt ja tulevaisuudessa. Tie alan ammattilaiseksi on pitkä, ja ensimmäisen kontaktin luominen yritykseen on merkittävä.

Tässä yhteistyössä Rakennuslehti on halunnut olla mukana. Olemme halunneet olla tukemassa opiskelijoita verkostoitumisessa ja tarjonneet nuorille luotettavaa tietoa alasta.

Aloitimme Rakennuslehdessä yhdessä Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIAn kanssa vuonna 2015 Urapolkuja-yritysyhteistyön, jonka tarkoituksena on kiertää ammattikorkeakouluissa kertomassa opiskelijoille, millaisia kesätyöpaikka-, harjoittelu-, projekti- ja päättötyömahdollisuuksia heille on tarjolla. Ensimmäisten vuosien jälkeen yhteistyöhön mukaan on liittynyt myös Rakennusmestarit ja -insinöörit RKL. Mukana olevien oppilaitosten ja yritysten määrä on koko ajan kasvanut. Koronavuosina opiskelijoiden ja yritysten verkostoituminen ei katkennut, vaan kiertue siirtyi hetkeksi kokonaan virtuaalimaailmaan.

Rakennushankkeita on tänä syksynä jäädytetty ja investointipäätökset pitkittyvät. Vaikka rakentaminen näyttää nyt väsymisen merkkejä, tunnelma Urapolkuja-kiertueella on ollut edelleen innostunut ja myönteinen. Yrityksillä on halua ja mahdollisuuksia tarjota opiskelijoille töitä.

Suunnittelualalla suorastaan olisi halua repiä opiskelijoita töihin suoraan koulun penkiltä. Silti kaikki toppuuttelevat ja kannustavat opiskelijoita suorittamaan opintonsa loppuun saakka.

Viime viikolla Urapolkuja-kiertue pysähtyi Tampereen ammattikorkeakoululle. Kattauksena oli peräti 15 yrityksen puheenvuorot. Ständeillä oli tungosta ja yritykset ilahtuneita potentiaalisista harjoittelijoista ja kesätyöntekijöistä. Moni ammattilainen kertoikin, että tulee varmasti tapaamaan tilaisuuden opiskelijaosallistujia kesätyöhaastatteluiden merkeissä.

Ensimmäinen kesätyö- ja harjoittelupaikka on nuorelle merkittävä askel koko työuralle. On tärkeää, että usvaisemmassakin suhdannetilanteessa rakennusalalle palkataan nuoria. Sillä on kauaskantoiset vaikutukset niin nuorelle kuin työnantajallekin sekä koko rakennusalalle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tarjolla urapolkuja nuorille osaajille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat

Anne Korhonenhttps://www.rakennuslehti.fi/kirjoittajat/anne-korhonen/