Juhani Pirinen valitsi hyvistä vaihtoehdoista parhaan

FCG Juhani PirinenJuhani Pirinen on mielenkiintoisen tehtävän edessä. FCG palkkasi hänet johtamaan Rakennusterveys ja sisäilmasto -toimialaa, joka  starttasi vuoden alussa.
”Tarjoamme kuntotutkimuspalveluita kiinteistönomistajille, joiden rakennuksissa on sisäilmaongelma. Pyrimme kokonaisvaltaisuuteen: kuntotutkimusten suunnittelu, korjaussuunnitelmat, kohteen valvonta ja rakennuttaminen yhdestä luukusta.”

FCG tarjoaa uuden toimialueensa puitteissa myös Terve talo -palvelua, joka keskittyy uudisrakennuksen sisäilmaston terveellisyyteen. Palveluun sisältyy sääsuojauksen ja kosteudenhallinnan seuranta.

Rakennusterveys ja sisäilmasto -yksikkö työllistää kolme sisäilma-asiantuntijaa. Tavoitteena on kymmenen hengen yksikkö kolmen vuoden kuluttua. Pirisen mukaan markkinoita kyllä on; hän on erityisen huolestunut kuntien rakennuttamisesta.

”Monet kunnat eivät sisällytä korjaushankkeiden tarjouspyyntöihinsä sisäilma- tai rakennusterveysasiantuntijaa. Arkkitehtuurin, rakennetekniikan ja talotekniikan osaajat kyllä halutaan mukaan. Korjaushankkeen onnistuminen on kuitenkin pienestä kiinni.”

Pirinen muistetaan Kosteus- ja hometalkoiden entisenä ohjelmapäällikkönä. Talkoot jatkuvat vielä tämän vuoden, mutta Pirinen ei enää hakenut jatkoa pestilleen.”Tässä FCG:n tehtävässä pystyn käyttämään koko osaamistani. Päätös ei kuitenkaan ollut helppo. Minulla oli muitakin hyviä vaihtoehtoja.”

 

Juhani Pirinen

  • Syntynyt Lahdessa 1961
  • Asuu Lahdessa, naimisissa, kaksi lasta
  • Talonrakentamistekniikan diplomi-insinööri, Tampereen teknillinen yliopisto, 1987
  • Tekniikan tohtori 2006
  • Opiskellut mikrobiologiaa Kuopion yliopistossa
  • Toimialajohtaja, Rakennusterveys ja sisäilmasto, FCG, 1.1.2015 alkaen
  • Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö, ympäristöministeriö, 2009–2014
  • Hengitysliitto Heli ry:n korjausneuvontatoiminnan päällikkö, 1998–2009
  • Harrastaa liikuntaa, sienestystä, kalastusta, pianon ja kitaran soittoa

 

Teksti: Merja Mannila
Kuva: Rami Aapasuo

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi