Kokeile kuukausi maksutta

Tampere aloittaa Tammelan stadionin alueen kehittämisen

Tampere aloittaa kaupungin keskustassa sijaitsevan Tammelan jalkapallostadionin alueen kehittämisen. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen on nimennyt hankkeelle ohjausryhmän, jonka tehtävänä on käynnistää hankkeen suunnittelu ja toteuttaminen sekä ohjata hankkeen toteutumista.

Tampere aloittaa kaupungin keskustassa sijaitsevan Tammelan jalkapallostadionin alueen kehittämisen. Pormestari Anna-Kaisa Ikonen on nimennyt hankkeelle ohjausryhmän, jonka tehtävänä on käynnistää hankkeen suunnittelu ja toteuttaminen sekä ohjata hankkeen toteutumista.

Ikosen mukaan tavoitteena on luoda valtuustokauden aikana suunnitelmat noin 6 000-paikkaiselle modernille stadionille Tammelaan. Hankkeessa tutkitaan myös muuta rakentamista, esimerkiksi asunto- ja liiketilojen sijoittamista stadionin yhteyteen.

”Kokonaisuus on sekä kaupunkikuvallisesti että toiminnallisesti merkittävä”, Ikonen toteaa.

Jatkosuunnittelussa arkkitehtuurin korkea taso varmistetaan esimerkiksi arkkitehtikilpailulla.

Tammelan jalkapallostadionin alueen kehittämisestä on esitetty vuosien kuluessa useita erityyppisiä ratkaisuehdotuksia alkaen jalkapallotoiminnan siirtämisestä stadionin merkittävään kehittämiseen. Viime vuosina esillä on ollut erityisesti Lemminkäinen Oyj:n kehittämisajatus, jonka mukaan alueelle toteutettaisiin uusi stadion, jonka yhteyteen rakennettaisiin asuin- ja liiketiloja.

Olennaista jatkokehittämisessä on toimintojen eli stadionin, asumisen sekä liike- ja toimitilojen yhteensovittaminen. Jatkokehittämisellä ja asemakaavoituksella osallistumisineen varmistetaan laadukas lopputulos. Myös alueen toimijat selviävät jatkotyön aikana.

Hankkeen ohjausryhmän puheenjohtajaksi on nimitetty yhdyskuntapalvelujen apulaispormestari Pekka Salmi. Hän toteaa, että hankkeen avulla on mahdollista lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: parantaa huomattavasti jalkapalloilun toimintaedellytyksiä ilman veronmaksajien merkittävää panostusta ja samalla tiivistää kaupunkirakennetta keskustan alueella.

”Hankkeen toteutumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää onnistua rakennusmassan arkkitehtonisessa suunnittelussa. Alueen asukkaat on myös otettava heti hankkeen alkuvaiheessa huomioon”, Salmi sanoo.

Työryhmään kutsutaan Suomen Palloliiton edustaja. Tarvittaessa käytetään muitakin asiantuntijaresursseja. Työryhmässä on kaupungin edustajia niin rahoituksesta, maapolitiikasta kuin kaupunkisuunnittelusta. Suunnittelu kytketään muuhun kaupungin keskustan kehittämiseen.

Tammelan täydennysrakentamisen yleissuunnitelma hyväksyttiin kaupunginhallituksen suunnittelujaostossa 18.6.2012. Yleissuunnitelma on suuntaa antava viitesuunnitelma ja toimii täydennysrakentamisen sekä erillishankkeiden jatkokehittämisen pohjana. Tammelan stadionin kehittämiseen ei suunnitelmassa tehty linjauksia. Kokonaisuutena yleissuunnitelman esittämä täydennysrakentaminen tulee vahvistamaan Tammelan stadionin korttelin asemaa kaupunkirakenteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampere aloittaa Tammelan stadionin alueen kehittämisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat