Kokeile kuukausi maksutta

HBL: Säätiö vuokrannut asuntojaan alihintaan vaikuttajille

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on vuokrannut vaikuttajille asuntojaan selvästi markkinahintoja halvemmilla hinnoilla. Asiasta kertoo Hufvudstadsbladet.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on vuokrannut vaikuttajille asuntojaan selvästi markkinahintoja halvemmilla hinnoilla. Asiasta kertoo Hufvudstadsbladet.

Säätiön asunnoissa on asunut alehinnalla kulttuurivaikuttajia, toimittajia ja poliitikkoja, muun muassa RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin. Lehden laskelmien mukaan säätiö on menettänyt vuosittain noin 770000 euroa pitämällä vuokria alhaisina.

Säätiön tulisi sääntöjensä mukaan tukea lääketieteellistä tutkimusta ja steinerpedagogiikkaa. Patentti- ja rekisterihallitus vaatii nyt säätiötä selvitystä vuokrista.

Säätiön hallituksen puheenjohtajan Matti Klockarsin mukaan vuokria on jo päätetty korottaa markkinahintaisiksi. Toimitusjohtaja Mikael Westerbackin mukaan vuokrien pitäisi tällöin nousta 12 prosenttia seuraavan neljän-viiden vuoden aikana.

Jos korotus toteutuu, nyt 600 euron kuukausivuokralla asuva maksaa neljän vuoden päästä noin 878 euron vuokraa kuukaudessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “HBL: Säätiö vuokrannut asuntojaan alihintaan vaikuttajille”

  1. Olen vuokra-asuntosijoittaja. Olen kunnoittanut pitkään asuneita vuokralaisia sillä, etten korota vuokraa. Minulla taitaa olla pisimmät vuokrasuhteet yli 10 vuotta, enkä ole korottanut niitä kertaakaan. Kohtuu vuokratuotto riittää minulle.
    Nyt tuntuu, että olen syyllistynyt johonkin laittomaan toimintaan, kun en ole orjallisesti seurannut markkinavuokratasoa.

    1. Minä toimin samoin, arvostan tunnollista vuokranmaksajaa, saa asua järkihintaan. Minä säästän remonttikuluissa, eikä tarvitse hakea uusia vuokralaisia jatkuvasti. Silti arvonnousu ja vuokratuotto on merkittävästi parempaa kuin pankissa tai rahastoissa, joissa vaan vedetään välistä.

      1. Näitä asuntoja ei vuokrata köyhille ja minäkin maksan sen vuokran mitä kaveri pyytää he he heh..

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat