Jyväskylän kaupunki valitsi Eteläportin kehittäjät

Jyväskylän kaupunkisuunnittelulautakunta on valinnut kaupungin eteläpuolelle suunnitellun Eteläportin kaupallisen alueen ensimmäisen vaiheen kehittäjiksi NCC Property Development Oy:n sekä Lemcon Oy:n yhdessä Rakennus-Otava Oy:n kanssa. Alueen kehittäminen aloitetaan valtatie 9:n länsipuolisella alueella. Ensimmäisessä vaiheessa alueelle voisi toteutua noin 75 000-90 000 kerrosneliömetriä kaupan rakentamista sekä noin 20 000-30 000 kerrosneliömetriä työpaikkarakentamista.

Jyväskylän kaupunkisuunnittelulautakunta on valinnut kaupungin eteläpuolelle suunnitellun Eteläportin kaupallisen alueen ensimmäisen vaiheen kehittäjiksi NCC Property Development Oy:n sekä Lemcon Oy:n yhdessä Rakennus-Otava Oy:n kanssa. Alueen kehittäminen aloitetaan valtatie 9:n länsipuolisella alueella. Ensimmäisessä vaiheessa alueelle voisi toteutua noin 75 000-90 000 kerrosneliömetriä kaupan rakentamista sekä noin 20 000-30 000 kerrosneliömetriä työpaikkarakentamista.

Ensimmäisessä vaiheessa alueelle suunnitellaan kolme korttelikokonaisuutta. Yksi niistä osoitetaan päivittäistavarakaupan ja erikoiskaupan kauppakeskukselle. Korttelin kehittäjänä toimii NCC. Toinen kortteli osoitetaan tilaa vievän kaupan korttelialueeksi, jonka kehittäjänä toimii Lemcon yhdessä Rakennus-Otavan kanssa. Kolmas kortteli käynnistää Eteläportin työpaikkarakentamisen Jykes Kiinteistöt Oy:n yritysaluehankkeena.

Projektin tavoitteet, aikataulu, projektin ohjaus, tarvittavat tukiryhmät sekä osapuolten vastuut ja tehtävät määritellään syyskuussa tehtävissä yhteistyösopimuksissa.

Eteläportin alueen maankäytön kehittäminen aloitettiin viime vuoden lopussa suunnittelu- ja selvitystyönä, jonka tavoitteena on ollut rakentaa Eteläportista monipuolinen ja hallittu Jyväskylän seudun eteläinen kaupan ja työpaikkojen keskus. Alueen mitoitukseksi on arvioitu noin 220 000 kerrosneliömetriä ja alueen laajuudesta johtuen rakentaminen tulee tapahtumaan useassa vaiheessa tulevien vuosien aikana. Alueen kaavoitus etenee vaiheittain kaupallisen alueen kehittymisen myötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jyväskylän kaupunki valitsi Eteläportin kehittäjät”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi