Kokeile kuukausi maksutta

Koneelle 40 miljoonan euron tilaukset Lähi-idästä

Kone Oyj on sopinut neljästä suurtilauksesta Saudi Arabiassa, Arabiemiraateissa ja Qatarissa. Tilausten yhteisarvo ylittää 40 miljoonaa euroa.

Kone Oyj on sopinut neljästä suurtilauksesta Saudi Arabiassa, Arabiemiraateissa ja Qatarissa. Tilausten yhteisarvo ylittää 40 miljoonaa euroa.

Saudi Arabiassa Kone toimittaa 128 raskaan käytön liukuporrasta ja 14 hissiä Mekassa sijaitsevaan maailman suurimpaan Holy Harramin moskeijaan. Moskeijaa laajennetaan entisestään. Laitteiden asennukset aloitetaan syyskuussa ja niiden ennustetaan valmistuvan maaliskuussa.

Arabiemiraateissa Kone on sopinut hissitoimituksesta eteläkorealaisen Bando Engineering and Construction  Co. -yhtiön kanssa. Tilauksen 36 räätälöityä hissiä asennetaan uuteen U-Bora Tower  -pilvenpiirtäjään, joka   sijaitsee keskellä Dubain liikekeskusta. Kolmitornisen rakennuskokonaisuuden korkein huippu yltää 263 metrin korkeuteen. Asennukset aloitetaan helmikuussa ja niiden odotetaan valmistuvan vuoden 2009 tammikuussa.

Qatarissa Kone on sopinut kaikkien hissien ja liukuportaiden toimituksesta kahteen uuteen Dohaan rakennettavaan toimisto-, asuin- ja liikekeskuskokonaisuuteen, joita ovat Twin Palm Towers ja West Bay Lagoon Plaza. The Twin Palm -rakennus koostuu kahdesta toimistotornista, jotka yltävät 246 metrin korkeuteen. Torneihin asennetaan yhteensä 52 high-rise-hissiä, joiden maksiminopeus on 8 m/s. Hissien  asennukset aloitetaan maaliskuussa ja ne jatkuvat arviolta vuoden 2009 huhtikuuhun asti.

West Bay Lagoon Plaza on uudenaikainen asuin- ja liikekeskusalue, jolle rakennetaan kaksi näyttävää pilvenpiirtäjää. Kone toimittaa yhteensä 26 hissiä ja 8 liukuporrasta 143-metrin korkuiseen rakennuskokonaisuuteen. Laitteiden asennukset aloitetaan marraskuussa ja niiden ennustetaan valmistuvan kesäkuussa 2008.

Aiemmin tänä vuonna Kone sopi 36 laitteen toimituksesta Arabiemiraattien Abu Dhabissa sijaitsevaan viisitorniseen Capital Plaza -monitoimikeskukseen, jonne asennetaan Lähi-idän ensimmäiset kaksikoriset hissit.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koneelle 40 miljoonan euron tilaukset Lähi-idästä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat