Kokeile kuukausi maksutta

Pöyrylle 3,5 miljoonan euron sopimukset raideliikennehankkeissa

Pöyry Oyj on tehnyt yhteensä 3,5 miljoonan euron sopimukset uusissa raideliikennehankkeissa Algeriassa ja Suomessa. Algerian rautatieyhtiön SNTF:n infrastruktuuriyhtiö ANESRIF:n kanssa on sovittu, että Pöyry tekee kokonaissuunnittelun 100 kilometrin pituiselle radalle, joka yhdistää El Bayadh’n alueen maan rataverkkoon. Sopimuksen arvo on 2,4 miljoonaa euroa.

Pöyry Oyj on tehnyt yhteensä 3,5 miljoonan euron sopimukset uusissa raideliikennehankkeissa Algeriassa ja Suomessa. Algerian rautatieyhtiön SNTF:n infrastruktuuriyhtiö ANESRIF:n kanssa on sovittu, että Pöyry tekee kokonaissuunnittelun 100 kilometrin pituiselle radalle, joka yhdistää El Bayadh'n alueen maan rataverkkoon. Sopimuksen arvo on 2,4 miljoonaa euroa.

Kokonaissuunnitteluun sisältyvät radan rakentamisen suunnittelu mukaan lukien sähköistyslaitteisto ja muut suunnittelutehtävät. Palvelujen toimitusaika on 12 kuukautta.

Suomessa Pöyry Infra Oy:n ja WSP Finland Oy:n muodostama konsulttiyhteenliittymä on tehnyt Ratahallintokeskuksen kanssa sopimuksen pääkaupunkiseudun kehäradan ratasuunnitelmasta. Yhteenliittymän tarjoushinta on hiukan alle 2,4 miljoonaa euroa, josta Pöyryn palvelujen osuus on 1,1 miljoonaa euroa. Suunnitelman on määrä valmistua ensi vuoden maaliskuussa.

Suunnittelutyön tavoitteena on radan ja siihen liittyvien rakenteiden sekä tie-, katu- ja liityntäliikennejärjestelyjen ja asemien suunnittelu siten, että aluevaraukset, maanlunastukset ja tunnelin käyttöoikeusvaraukset voidaan toteuttaa. Nyt tehtävät tunnelirakenteiden, teknisten järjestelmien ja tunneliturvallisuuden suunnitelmat toimivat myöhemmin pohjana lopulliselle rakennesuunnittelulle. Työ sisältää ympäristöriskien tarkentamisen ja hankkeen rakentamiskustannusten tarkentamisen.

Kehärata yhdistää Martinlaakson radan Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta päärataan. Uuden rataosan pituus on 18 kilometriä, josta yli 8 kilometriä on lentoasema-alueen alittavassa tunnelissa. Radalle on suunniteltu seitsemän uutta asemaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Pöyrylle 3,5 miljoonan euron sopimukset raideliikennehankkeissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat