Kokeile kuukausi maksutta

Fennovoiman ydinvoimalan paikkaselvitykset jatkuvat

Fennovoima on tehnyt kesän aikana soveltuvuuden selvitystyötä ydinvoimalan eri laitospaikkavaihtoehtojen suhteen. Yhtiö jatkaa edelleen yhteistyötä Kemijärven, Kristiinankaupungin, Pyhäjoen, Simon sekä Vaalan kuntien kanssa. Edelleen on mahdollista, että selvitykset johtavat yhteistyöhön myös muiden kuntien kanssa.

Fennovoima on tehnyt kesän aikana soveltuvuuden selvitystyötä ydinvoimalan eri laitospaikkavaihtoehtojen suhteen. Yhtiö jatkaa edelleen yhteistyötä Kemijärven, Kristiinankaupungin, Pyhäjoen, Simon sekä Vaalan kuntien kanssa. Edelleen on mahdollista, että selvitykset johtavat yhteistyöhön myös muiden kuntien kanssa.

Syksyn aikana Fennovoima valitsee 2-4 laitospaikkaa ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA) käynnistämistä varten. Niiden valmistuttua Fennovoima jättää valtioneuvostolle periaatepäätöshakemuksen uuden ydinvoimalan rakentamiseksi. Laitospaikka on määrä valita sen jälkeen, kun periaatepäätös on hyväksytty eduskunnassa.

Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpään mukaan yhtiön paikkaselvityksissä otetaan tarkasti huomioon Säteilyturvakeskuksen ja muiden viranomaisten määräykset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fennovoiman ydinvoimalan paikkaselvitykset jatkuvat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat