Kokeile kuukausi maksutta

Reijo Sandbergista Marja-Vantaan projektijohtaja 2008 alusta

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jukka Peltomäki on nimittänyt rakennusvalvontajohtaja Reijo Sandbergin Marja-Vantaan projektijohtajaksi ensi vuoden alusta. Marja-Vantaan nykyinen projektijohtaja Olavi Honko jää tämän vuoden lopussa eläkkeelle.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Jukka Peltomäki on nimittänyt rakennusvalvontajohtaja Reijo Sandbergin Marja-Vantaan projektijohtajaksi ensi vuoden alusta. Marja-Vantaan nykyinen projektijohtaja Olavi Honko jää tämän vuoden lopussa eläkkeelle.

Marja-Vantaa -projektin tavoitteena on luoda edellytykset 27 000 asukkaan ja 26 000 työpaikan muodostamalle uudelle urbaanille kotikaupungille, joka kytkeytyy raideliikenteen avulla pääkaupunkiseutuun.

Projekti etenee parhaillaan usealla rintamalla. Marja-Vantaan keskustan asuntoalueesta järjestetään tänä syksynä kansainvälinen kutsukilpailu, jonka tarkoituksena on etsiä innovatiivisia ratkaisuja urbaaniin keskusta-asumiseen. Kilpailun tulosten pohjalta käynnistyy alueen asemakaavoitus.

Marja-Vantaan ja lentokentän kautta kulkevan Kehäradan suunnittelu etenee myös vauhdilla. Kehäradan asemakaava on tekeillä ja tulee valtuustokäsittelyyn vuoden vaihteessa. Parhaillaan käynnissä olevat Kehäradan rata- ja asemasuunnittelut valmistuvat ensi talvena. Välittömästi tämän jälkeen alkaa radan rakennussuunnittelu ja radan tarvitsemien maa-alueiden hankkiminen. Kehäradan rakentaminen voi alkaa vuonna 2009.

Marja-Vantaan liikennejärjestelyjen takia myös Hämeenlinnanväylän liittymiä on parannettava ja moottoritien rinnakkaistie, Vanha Hämeenlinnantie, siirrettävä moottoritien länsipuolelle. Tätä koskeva tiesuunnittelu on käynnissä, ja se valmistuu ensi keväänä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Reijo Sandbergista Marja-Vantaan projektijohtaja 2008 alusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat