Tampereen Rantaväylän tunnelihanke läpi valtuustossa

Tampereen kaupunginvaltuusto on tehnyt periaatepäätöksen valtatie 12:n liikennesuunnittelun jatkamisen niin sanotun pitkän tunnelin vaihtoehdon kohdalta Rantaväylän osalta. Naistenlahdesta Santalahteen ulottuvan noin kolmen kilometrin mittaisen tunnelin suunnittelu jatkuu rahoitusvaihtoehtojen selvittämisellä. Kaupunginvaltuusto edellyttää päätöksessään, että rahoitusvaihtoehtojen selvitys tuodaan valtuuston arvioitavaksi ennen lopullista päätöstä.

Tampereen kaupunginvaltuusto on tehnyt periaatepäätöksen valtatie 12:n liikennesuunnittelun jatkamisen niin sanotun pitkän tunnelin vaihtoehdon kohdalta Rantaväylän osalta. Naistenlahdesta Santalahteen ulottuvan noin kolmen kilometrin mittaisen tunnelin suunnittelu jatkuu rahoitusvaihtoehtojen selvittämisellä. Kaupunginvaltuusto edellyttää päätöksessään, että rahoitusvaihtoehtojen selvitys tuodaan valtuuston arvioitavaksi ennen lopullista päätöstä.

Tunnelin kustannusarvio on 120 miljoonaa euroa. Työryhmän mukaan tunnelivaihtoehto mahdollistaa maankäytön ja rakentamisen, ja tätä kautta arvioidaan saatavan noin 60 miljoonaa euroa takaisin. Koska kyse on valtion valtatie 12:n osasta, Tampereella on edellytetty että osa tunnelin kustannuksista saadaan valtiolta. Arvion mukaan Tampereen kaupungin maksettavaksi jäisi noin 25 miljoonaa euroa. Työryhmä on arvioinut, että avovaihtoehdon toteuttaminen maksaisi noin 70 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tampereen Rantaväylän tunnelihanke läpi valtuustossa”

Jätä kommentti