Kokeile kuukausi maksutta

Tiehallinnon suurten tiehankkeiden tarjoukset ylittivät merkittävästi kustannusarviot

Tiehallinto kertoo, että kolmessa sen kevään ja kesän aikana kilpailuttamassa suuressa tiehankkeessa saadut tarjoushinnat ylittävät merkittävästi Tiehallinnon laatimat kustannusarviot. Nämä hankkeet ovat Kehä I:n parannus välillä Turunväylä – Vallikallio, kuutostien parannus osuudella Lappeenranta – Imatra sekä nelostie Kemissä.

Tiehallinto kertoo, että kolmessa sen kevään ja kesän aikana kilpailuttamassa suuressa tiehankkeessa saadut tarjoushinnat ylittävät merkittävästi Tiehallinnon laatimat kustannusarviot. Nämä hankkeet ovat Kehä I:n parannus välillä Turunväylä - Vallikallio, kuutostien parannus osuudella Lappeenranta - Imatra sekä nelostie Kemissä.

Tiehallinto laatii yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa esitykset näiden hankkeiden jatkotoimista. Lisäksi Tiehallinto sopii ministeriön kanssa aikataulujen sovittamisesta niiden hankkeiden osalta, joista ei ole vielä pyydetty urakkatarjouksia.

Tiehallinnon mukaan kustannusten nousuun on useita syitä. Maarakennusurakoiden hintatasoa on nostanut rakennusmateriaalien ja muiden rakennuskustannusten merkittävä hinnannousu. Maarakennusalan hyvä työtilanne sitoo tällä hetkellä urakoitsijoiden resursseja, mikä näkyy vähentyneenä tarjoushalukkuutena isoissa ja vaativissa kohteissa. Tosin vuoden sisällä vapautuu resursseja, kun Vuosaaren satama, moottoritietyömaa Muurla-Lohja välillä sekä Tampereen läntinen kehätie valmistuvat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tiehallinnon suurten tiehankkeiden tarjoukset ylittivät merkittävästi kustannusarviot”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat