Kokeile kuukausi maksutta

Valtatie 3:lle laaditaan tiesuunnitelmaa

Tiehallinnon Hämeen ja Vaasan tiepiirit ovat aloittaneet tiesuunnitelman laatimisen valtatie 3:n parantamiseksi Jalasjärven kunnan, Ikaalisten kaupungin ja Hämeenkyrön kunnan alueilla. Suunnittelualue alkaa Jalasjärvellä Tiemestarintien liittymästä ja päättyy Ylivallintien ja Peuramäentien liittymään. Toinen hankkeeseen sisältyvä suunnittelujakso alkaa Ikaalisissa Sikurista ja päättyy Hämeenkyröön Kyröskoskelle.

Tiehallinnon Hämeen ja Vaasan tiepiirit ovat aloittaneet tiesuunnitelman laatimisen valtatie 3:n parantamiseksi Jalasjärven kunnan, Ikaalisten kaupungin ja Hämeenkyrön kunnan alueilla. Suunnittelualue alkaa Jalasjärvellä Tiemestarintien liittymästä ja päättyy Ylivallintien ja Peuramäentien liittymään. Toinen hankkeeseen sisältyvä suunnittelujakso alkaa Ikaalisissa Sikurista ja päättyy Hämeenkyröön Kyröskoskelle.

Tiesuunnitelman tarkoituksena on parantaa valtatien liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta rakentamalla keskikaiteellisia ohituskaistajaksoja. Ohituskaistat varustetaan riista-aidoilla. Ohituskaistajaksoilta poistuvat kaikki liittymät valtatielle, ja muulla tieosuudella yksityisteiden liittymien määrää vähennetään. Poistettavat liittymät korvataan uusilla rinnakkaistiejärjestelyillä tai olemassa olevien teiden parantamisella.  

 

Jalasjärven kunnan alueella suunniteltavia päätoimenpiteitä ovat muun muassa uusi ohituskaista Rajalanmäen ja ohituskaistapari Koskuen kohdalle sekä Mantilan ja Juustoportin liittymien parantaminen. Ikaalisten kaupungin ja Hämeenkyrön kunnan alueella suunnitellaan muun muassa ohituskaistapari Sikuri-Hämeenkyrö välille.

Tiesuunnitelma valmistuu huhtikuussa 2008.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtatie 3:lle laaditaan tiesuunnitelmaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat