Kokeile kuukausi maksutta

Ympäristökeskus: Tampereen rantaväylän tunnelihankkeeseen sovellettava YVA-menettelyä

Pirkanmaan ympäristökeskus on antanut päätöksen, jonka mukaan Tampereen rantaväylän tunnelihankkeen ympäristövaikutukset tulee arvioida YVA-lain mukaisesti. Päätöksessä todetaan, että tunnelin kautta kulkeva liikennemäärä olisi merkittävä, noin 41 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tältä osin hanke on rinnastettavissa YVA-asetuksessa mainittuihin pitkiin monikaistaisiin liikenneväyliin, vaikka tunneliosuus onkin vain 2,3 km pitkä.

Pirkanmaan ympäristökeskus on antanut päätöksen, jonka mukaan Tampereen rantaväylän tunnelihankkeen ympäristövaikutukset tulee arvioida YVA-lain mukaisesti. Päätöksessä todetaan, että tunnelin kautta kulkeva liikennemäärä olisi merkittävä, noin 41 500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Tältä osin hanke on rinnastettavissa YVA-asetuksessa mainittuihin pitkiin monikaistaisiin liikenneväyliin, vaikka tunneliosuus onkin vain 2,3 km pitkä.

Esisuunnitelman mukaan hanke sivuaa maanalaisia tiloja ja alittaa kerrostaloja, asuinalueita, kulttuurihistoriallisia rakennuksia, Pohjanmaan radan kahdesti sekä Tammerkosken. Tammerkosken kohdalla on otettava huomioon patoturvallisuus sekä välilliset riskit Tammerkosken kansallismaisemalle ja sen rakennetulle kulttuuriympäristölle. Tunnelin liikenne saattaa aiheuttaa melu- ja ilmanlaatuongelmia tunnelin suuaukkojen kohdalla tiheästi asutulla keskusta-alueella.

Näiden seikkojen perusteella Pirkanmaan ympäristökeskus päätyi siihen, että ympäristövaikutusten arviointi on tarpeellinen. Arviointimenettely tukee alueen asemakaavoitusta ja tiesuunnittelua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympäristökeskus: Tampereen rantaväylän tunnelihankkeeseen sovellettava YVA-menettelyä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat