Kokeile kuukausi maksutta

Rauno Puolimatkan lahjoitus mahdollistaa sillan rakentamisen Turussa

Konsuli Rauno Puolimatka on lahjoittanut Turun kaupungille miljoona euroa Aurajoen ylittävän, kevyelle liikenteelle tarkoitetun ”Pennisillan” rakentamiseksi. Auransillan ja Kirkkosillan välille rakennettava silta yhdistää Vanhan Suurtorin ja pääkirjastokorttelin toisiinsa.

Konsuli Rauno Puolimatka on lahjoittanut Turun kaupungille miljoona euroa Aurajoen ylittävän, kevyelle liikenteelle tarkoitetun "Pennisillan" rakentamiseksi. Auransillan ja Kirkkosillan välille rakennettava silta yhdistää Vanhan Suurtorin ja pääkirjastokorttelin toisiinsa.

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Jukka Mikkolan mukaan Puolimatkan lahjoitus mahdollistaa siltahankkeen toteutuksen. Mikkola sanoo, että kaupungilla on jo pitkään ollut halu rakentaa uusi ”Pennisilta”, mutta tarvittavat varat ovat puuttuneet.

Puolimatka toivoo, että uusi silta valmistuu vuoden 2010 loppuun mennessä, jotta se on käytössä kaupungin Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotena 2011. Samalla hän toivoo myös, että kaupunginvaltuuston päätettyä asemakaavallisesti sillan tarkasta sijainnista, sen toteuttamiseksi järjestetään asianmukainen arkkitehtikilpailu.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rauno Puolimatkan lahjoitus mahdollistaa sillan rakentamisen Turussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat