Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan Toivo J. Kannisen epäillään ujuttaneen valtion tuella rakennetun taloyhtiön maksettavaksi muun muassa postimerkki- ja ravintolakuluja. Pelkästään postimerkkeihin kului kolmen vuoden aikana lähes 6 800 silloista markkaa eli noin 1 100 euroa. Kestittävinä ravintoloissa oli esimerkiksi oululaisia poliitikkoja, säätiön hallituksen jäseniä ja tilintarkastajia.

Syyttäjä: Riihi-säätiö ujutti postimerkkikulutkin taloyhtiölle

Riihi-säätiön entisen puheenjohtajan Toivo J. Kannisen epäillään ujuttaneen valtion tuella rakennetun taloyhtiön maksettavaksi muun muassa postimerkki- ja ravintolakuluja. Pelkästään postimerkkeihin kului kolmen vuoden aikana lähes 6 800 silloista markkaa eli noin 1 100 euroa. Kestittävinä ravintoloissa oli esimerkiksi oululaisia poliitikkoja, säätiön hallituksen jäseniä ja tilintarkastajia.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

– Nämä kulut eivät kuulu sosiaalisen asuntotuotannon toimialaan, napautti kihlakunnansyyttäjä Sari Törmi Oulun käräjäoikeudessa torstaina.

Törmi luki oikeudessa Kanniselle syytteen törkeästä kavalluksesta. Syytteen mukaan Kanninen anasti menettelyllään kiinteistöyhtiö Sato-Martan varoja yhteensä noin 440 000 markkaa (74 000 euroa). Rikosten epäillään tapahtuneen vuosina 1996-2000.

Oikeus kuuli todistajana keskusrikospoliisin Oulun-yksikön rikostarkastajaa Maria Vuorivirta-Heikkistä. Hän kävi kuitti kuitilta läpi kuluja, jotka Kannisen väitetään ohjanneen kiinteistöyhtiö Sato-Martan piikkiin. Vuorivirta-Heikkisen mukaan kuiteista ei käy ilmi, miten ne liittyvät taloyhtiön toimintaan.

Postimerkkien ja ravintolakulujen lisäksi taloyhtiön maksettavaksi väitetään päätyneen esimerkiksi Kannisen lehtitilauksia ja remonttikuluja.

Kannisen asianajaja Pekka Harju kiisti syytteen ja vaati sen hylkäämistä. Hän muun muassa totesi, että niin toimistotarvikkeet kuin ravintolakulutkin ovat yhtiölle kuuluneita todellisia ja oikein kohdennettuja kuluja.

Oikeus purkaa kavallusrikosvyyhteä syksyn kuluessa kiinteistöosakeyhtiö kerrallaan. Jutussa on kaikkiaan 17 arava- ja korkotukilainoitettua kiinteistöyhtiötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Syyttäjä: Riihi-säätiö ujutti postimerkkikulutkin taloyhtiölle”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi