Hyrylän itäisen ohikulkutien yleissuunnitelman laatiminen käynnistyi

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri laatii yleissuunnitelmaa Tuusulan itäväylän jatkamisesta Järvenpääntielle. Suunnitelman tavoitteena on vähentää Järvenpääntien liikennettä ohjaamalla pohjois-eteläsuuntainen läpikulkuliikenne pois Hyrylän keskustasta. Tämä parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Samalla täydennetään kevyen liikenteen yhteyksiä.

Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri laatii yleissuunnitelmaa Tuusulan itäväylän jatkamisesta Järvenpääntielle. Suunnitelman tavoitteena on vähentää Järvenpääntien liikennettä ohjaamalla pohjois-eteläsuuntainen läpikulkuliikenne pois Hyrylän keskustasta. Tämä parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Samalla täydennetään kevyen liikenteen yhteyksiä.

Yleissuunnitelman lähtökohtina ovat vuonna 1996 hankkeesta valmistunut yleissuunnitelma ja vuonna 2007 valmistunut tieverkkosuunnitelma. Tuusulan kunnan tieverkkoselvityksessä laadittiin neljä linjausvaihtoehtoa, joita yleissuunnitelmassa tutkitaan ja vertaillaan tarkemmin. Jatkosuunnitteluun valittava vaihtoehto viimeistellään yleissuunnitelman loppuvaiheessa.

Vaihtoehtojen alustava suunnittelu tehdään syksyn 2007 aikana ja suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa tammikuun 2008 aikana sekä uudestaan keväällä 2008, jolloin esillä ovat viimeistellymmät suunnitelmat. Suunnitelmaa tarkennetaan myöhemmin tiesuunnitelmavaiheessa sekä sen jälkeen vielä toteutussuunnittelun yhteydessä.

Hyrylän itäisen ohikulkutien rakentamisajankohdasta ei ole päätöksiä. Hanke ei ole mukana Uudenmaan tiepiirin Toiminta- ja taloussuunnitelmassa vuosille 2008-2011.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hyrylän itäisen ohikulkutien yleissuunnitelman laatiminen käynnistyi”

Vastaa