STTK:laiset Jyty ja RIA solmivat yhteistyösopimuksen tänään tiistaina. RIA:n mukaan kuntapuolen rakennusinsinöörien ja -arkkitehtien edunvalvonta kohenee huomattavasti uuden sopimuksen myötä.

RIA ja Jyty yhteistyöhön

STTK:laiset Jyty ja RIA solmivat yhteistyösopimuksen tänään tiistaina. RIA:n mukaan kuntapuolen rakennusinsinöörien ja -arkkitehtien edunvalvonta kohenee huomattavasti uuden sopimuksen myötä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Uusi sopimus koskee järjestöjen niitä jäseniä, jotka työskentelevät kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen soveltamisalalla. Sopimuksella Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry liittyy virka- ja työehtosopimuksen piiriin kuuluvien jäsentensä osalta Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliiton Jyty ry:n jäseneksi.

Järjestöpäällikkö Markku Rekola RIA:sta kertoo, että kuntapuolen rakennusinsinöörien ja -arkkitehtien edunvalvonta kohenee huomattavasti.

”Suurin osa kuntapuolen jäsenistämme on kuulunut aiemmin pelkästään RIA:an. Kuntasektorilla on tärkeää, että jäsenet järjestäytyvät myös ammatillisesti”, Rekola sanoo.

RIA on pyrkinyt vastaavanlaiseen yhteistyöhön jo pitkään. Mahdollisuus aukesi, kun järjestö liittyi vajaa vuosi sitten STTK:n jäseneksi.

Jatkossa Jytyn nimeämä neuvottelija edustaa molempia järjestöjä virka- ja työehtosopimustyöryhmässä Kunta-alan unioni ry:n toisena edustajana. Sopimusosapuolet nimeävät myös yhteisen neuvottelukunnan, joka käsittelee virka- ja työehtosopimuksen piiriin kuuluvien jäsenten edunvalvontatavoitteita ja yhteistyötä.
RIA:n edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus Jytyn hallinnon kokouksissa, kun kokouksissa käsitellään sopimuksen toimialaan liittyviä asioita. Mahdollisen työtaisteluvaroituksen järjestöt antavat yhteisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “RIA ja Jyty yhteistyöhön”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi